Kendiyle dalga geçen kişiye insanlık dersi verdi

Kendiyle dalga geçen kişiye insanlık dersi verdi
Güncelleme:

Kendiyle dalga geçen kişiye insanlık dersi verdi

Kendiyle dalga geçen kişiye insanlık dersi verdi

Ali Uçar, metroda kitap okumasını 'kız tavlamak' olarak gören ve kendisi için 'keko' ifadelerini kullanan kişiye ders niteliğinde cevap verdi. Sosyal medyadan da Uçar'a büyük destek geldi.

Bir sosyal medya kullanıcısı, İzmir'de yaşayan 28 yaşındaki Ali Uçar'ın metroda kitap okurken çekilmiş fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. Fotoğrafın altına yaptığı alaycı yorumda da, Ali'nin kitap okumasını ''kız tavlamak'' olarak nitelendirdi. Bu fotoğrafa denk gelen Ali kendi Facebook hesabından açıklama yaptı. Bu açıklamanın üzerine Ali Uçar'a destek mesajları geldi.

Cebi zengin, toplumun huzurunu kaçıran bir serseri değilim

Ali Uçar açıklamasında kendini şöyle anlattı, ''Arkadaşlar fotoğraftaki kişi benim ve hiç utanmıyorum karşımda oturan kızın namusuna bakmadığım için... Ben cebi çok zengin biri değilim hatta ilkokul altı terkim, annem babam ayrı ama ben toplumun huzurunu kaçıran bir serseri olmadığım için utanmıyorum. Elbisem kirli, terliğim bindiğim metroya uygun değil, zihnimi kirletemiyorum... Param yettiğince kitap alıyorum, kütüphaneye gidiyorum...

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, bana sokağa çıktığımda elimde duran kitapdan çok; yüreği güzel insanların da var olduğunu gösterdiniz. Artık çevreme daha sık dikkat edeceğim ve yüreği sizler gibi güzel çarpan insanların varlığını anımsayacağım.. Mesajları okuyamıyorum artık telefon kitlendi.. Bana kitap vermeyi yahut hediye etmeyi düşünen arkadaşlar ben cebimdeki parayı kitapçıya vererek mutlu oluyorum çünkü ben o kitaba ücret ödersem yazarı kazanacak yayın evi kazanacak matbada çalışan insan kazanacak stantta duran ögrenci arkadaşımız ve kitapçılar kazanacak ve çogalacağız.. İyi geceler cevap veremediğim tüm dostlarımdan özür diliyorum..''

Kitapları kabul etmedi

Ali Uçar'ın bu ders niteliğindeki açıklaması sosyal medyada hızla yayıldı. Destek mesajları almaya başlayan Ali'ye kitap hediye etmek istediklerini söylediler. Kitap desteğini de kabul etmeyen Ali bir açıklama daha yaptı: ''Bana kitap vermeyi yahut hediye etmeyi düşünen arkadaşlar ben cebimdeki parayı kitapçıya vererek mutlu oluyorum çünkü ben o kitaba ücret ödersem yazarı kazanacak, yayın evi kazanacak matbaada çalışan insan kazanacak stantta duran öğrenci arkadaşımız ve kitapçılar kazanacak ve çoğalacağız.'' dedi.

 

 

\"\"