Karaalioğlu günah keçisi mi seçilecek

Karaalioğlu günah keçisi mi seçilecek
Güncelleme:

Yandaş basında son zamanda yer bulan Kabataş olayının yalan olduğuna dair yazıların altından Abdullah Gül'e yakın medya kurulmasını engelleme planı çıktı.

 

Yandaş mahallede, son günlerde yaşanan “Kabataş Meydan Savaşı”nın sırrı çözüldü. Taraf'ın iddiasına göre, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakın bir medya grubu oluşturma çalışmasını yürüten Mustafa Karaalioğlu ile arkadaşları, Saray'a yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın kalemlerin hedefi hâline geldi. Karaalioğlu ile uzun yıllar birlikte çalışan bu kişiler, Kabataş Dosyası'nı raftan indirdi.

Dosya, Karaalioğlu ve ekibini zor durumda bırakacak unsurlardan oluşuyor. Dosyada yer alan bilgilere göre, Star Gazetesi'nin tüm Türkiye'yi ayağa kaldıran, “Kabataş Manşeti”, Mustafa Karaalioğlu'nun talimatıyla atıldı. Yazı işleri ise, haberi girmemek için yaklaşık bir hafta direndi. Bu süre içinde görüntü arandı, ama bulunamadı. Buna rağmen, yazı işlerine manşet için talimat verildi. Şimdi derin AKP, yaklaşık iki yıldır devam eden Kabataş soruşturmasında tüm suçu Karaalioğlu ve 7 kişilik ekibine yıkmaya hazırlanıyor. Önce iki yıldır devam eden soruşturma hakkında takipsizlik kararı verilecek. Ardından da, Kabataş ekibi hakkında soruşturma açılması gündeme gelecek.