Karşı gazetesi kapandı, 91 gazeteci direnişe başladı.

Karşı gazetesi kapandı, 91 gazeteci direnişe başladı.
Güncelleme:

Gazetecilerin direnişine GÖP'de destek oldu

 Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Karşı gazetesinin, yayın yaşamına son verdiğini hatırlatarak, "Gazetenin kapanmasına mali sorunlar gerekçe gösterilirken, 91 gazetecinin haklarını almak için başlattıkları direnişi destekliyor, yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz" açıklamasında bulundu.
 
GÖP'ten yapılan açıklamada, bir yanda 'havuz medyası' olarak tanımlanan, kamu kaynaklarıyla beslenen iktidar yanlısı medyanın diğer yanda ekonomik sıkıntılara rağmen bağımsız yayıncılık yapmaya çalışan gazetelerin bulunduğu belirtilerek, şöyle denildi:
 
"Şubat ayı başında yayına başlayan Karşı gazetesi, dün son sayısını basmış ve yayın yaşamına son vermiştir. Gazetenin kapanmasına mali sorunlar gerekçe gösterilirken, 91 gazetecinin haklarını almak için başlattıkları direnişi destekliyor, yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz. İktidar yanlısı gazetelerin, devlet kaynaklarının yanı sıra yüz milyonlarca liralık vergi indirimleriyle de desteklenmeleri, basın ve ifade özgürlüğü açısından karanlık bir tablo oluşturmaktadır. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün son basın özgürlüğü sıralamasında, Türkiye'nin, 180 ülke arasında 154. sırada yer alması basın özgürlüğü ve demokrasimiz açısından utanç verici bir durumdur. Gazetecilik mesleğine sokulmak istenen "iktidar yanlısı medya' kavramını reddediyor, bağımsız basın mücadelemizi her koşulda sürdüreceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz." ANKA