Kartopu cinayetinin zanlısı tutuklandı

Kartopu cinayetinin zanlısı tutuklandı
Güncelleme:

azeteci Nuh Köklü'yü 'kartopu kavgası' yüzünden bıçaklayarak öldüren Serkan A., 'kasten adam öldürmek' suçundan tutuklandı. Serkan A., savcılık sorgusunda kar topu oynayan gruptan şikayetçi olduğunu dile belirtti.

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde dün akşam saatlerinde arkadaşları ile kartopu oynarken bıçaklanan gazeteci Nuh Köklü’yü dükkanının camına isabet etmesi nedeniyle bıçaklayarak öldürdüğü belirtilen Serkan A., öğlen saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.
Savcılık sorgusunda kartopunun camına isabet etmesiyle kartopu oynayan grubu 'Arkadaşlar camım pahalıdır, kartopu oynamayın' diyerek uyardığını öne süren Serkan A.’nın “Uyarımdan sonra ‘Tamam’ dediler ama 2-3 dakika sonra camlara daha çok kartopu atmaya başladılar. Kasti olduğunu düşündüm. Dükkandan çıkıp gruba bağırdım. İçlerinden biri gırtlağıma sarıldı. Yüzüme rastgele vurmaya başladı" dediği öğrenildi.
"DÜKKANIMIN CAMINA KARTOPU ATMALARI YÜZÜNDEN OLMUŞTUR"
Darp edilmesi üzerine dükkanına girdiğini belirten Serkan A.'nın, dükkandan sopa alarak kalabalığa savurduğunu, gruptakilerin de sopayı elinden alarak kendisine vurmaya başladıklarını söylediği belirtildi. Savcılık sorgusunda elinde bıçak olduğunu anlatan şüpheli Serkan A.’nın, "Çöp konteynerini üzerime devirdiler, üzerimde de bir şahıs vardı. Ben kolumu kaldırarak üstümden atmak isteyince, elimdeki bıçak üzerimdeki adama denk gelmiş. Şahsı bıçakladığımdan bile haberim yok, öldüğünü sonradan öğrendim. Olay benim dükkanımın camına kartopu atmaları ve beni aşırı derecede dövmeleri yüzünden olmuştur.
Onları bıçakla kovalamadım. Onlar beni dövdü, bana iftira atıyorlar. Ben de darp edilmemden dolayı onların hepsinden şikayetçiyim. Olaydan dolayı çok üzgünüm, pişmanım" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.
İfadesinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Serkan A., "Kasten adam öldürmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.