Kemal Kılıçdaroğlu gazeteci kovdurdu mu ?

Kemal Kılıçdaroğlu gazeteci kovdurdu mu ?
Güncelleme:

İrfan Değirmenci'nin referandumda 'hayır' diyeceğini açıklaması üzerine kanal yönetimince kovulmasını eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde bir gazetecinin işine son verdirdiği iddia edildi.

Kanal D sabah haberleri sunucusu fan Değirmenci'nin referandum kararını açıkladığı gerekçesi ile görevine son verilmesi çok konuşulmuştu. Değirmenci'nin görüşünü açıkladığı için işten kovulmasını eleştiren ve sunucuya sahip çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda daha önce bir gazetecinin görevine son verilmesine neden olduğu iddia edildi.


Beyaz Gazete Yazarı Latif Şimşek, bugünkü yazısında Değirmenci'nin görevden alınmasına büyük tepki gösteren CHP'lilerin aynı tepkiyi Hulki Cevizoğlu görevden alındığında vermediklerine dikkat çekerek o dönem yaşananların perde arkasını yazdı.
            
Latif Şimşek yazısında, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan ve Hulki Cevizoğlu'nun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu talimatı ile görevden alındığını anlattı.
12 Ağustos 2014'de yaşandığını iddia ettiği olayı aktaran Şimşek, CHP Milletvekili Durdu Özbolat'ın Yurt Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Gazeteci Hulki Cevizoğlu'nun o dönem CHP adayı olan Ekmelettin İhsanoğlu'na yönelik 'hayır' kararı verdiği için görevden gönderildiğini iddia ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında o dönem aday olarak gösterilen Ekmelettin İhsanoğlu'na destek vermediği gerekçesi ile Hulki Cevizoğlu'nun görevine son verildiğini söyleyen Latif Şimşek, "Cevizoğlu 'hayır' dediği için yurt gazetesinden ve Sokak TV'den kovuldu, Peki kimdi Hulki Cevizoğlu gibi yılların usta gazetecisini kovduran? Evet bildiniz…CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu" dedi.
        
'Hulki Cevizoğlu, köşesinde Ekmelettin İhsanoğlu'na neden “Hayır” dediğini yazdıkça, Kılıçdaroğlu'nun  müthiş rahatsız olduğunu' söyleyen Şimşek, iddialarını Cevizoğlu'nun sosyal medya açıklaması ile de destekliyor. O dönem görevden alınan Hulki Cevizoğlu attığı tweet ile de kendisini görevden alan ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylediğini de hatırlatıyor.
Şimşek yazısını şöyle bitiriyor:
Şimdi sormak gerekmiyor mu?
Ey Kılıçdaroğlu!
Ey CHP!
Tercihini açıklamasından dolayı gazeteci kovulması normal ise neden İrfan işten atıldı diye ortalığı ayağa kaldırdınız?
Yok, tercihinden dolayı gazeteci kovulması yanlışsa, Ekmelettin İhsanoğlu'na “Hayır” diyen Hulki Cevioğlu'nu niye Yurt Gazetesi'nden kovdurdunuz? Bu çelişkinin izahı nedir sayın Kılıçdaroğlu? İşinize gelmediği için gazeteci kovdurmayı mubah sayıp, işinize gelen gazeteciye kol kanat germenin anlamı nedir? Üstelik bununla da kalmadınız, Yurt Gazetesi'nden sonra Halk Tv'de program yapmaya başlayan, Hulki Cevizoğlu'nun, halk Tv'den de ayağını kaydırdınız.