Kılıçdaroğlu Meclis'te o gazetecinin yazısını okudu

Kılıçdaroğlu Meclis'te o gazetecinin yazısını okudu
Güncelleme:

CHP lideri gazeteci Oğuz Güven'in tutuklanmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu daha sonra Emin Çölaşan'ın bugün köşesine taşıdığı 'mağdur anne mektubunu' okudu.

CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasının başında dün hakkında tutuklama kararı verilen Cumhuriyet Gazetesi İntenret yönetmeni Oğuz Güven’in tutuklanmasına değinen Kılıçdaroğlu “10 Cumhuriyet çalışanı tam 198 gündür tutuklu. FETÖ terör ötgütünü savunmaktan. Oysa bunların tüm hayatı FETÖ ile mücadele ile geçti… Gazetenin hesabından bir tweet atıldı. 55 saniye sonra değiştirildi. Sen misin o tweeti atan? Önce gözaltı ardından tutuklama… İnsanda biraz vicdan olur. Ne biçim savcısın sen? Adalet dağıtmıyor musun sen? Direnmesini bilmiyor musunuz siz? Oğuz Güven cezaevine gülerek gitti. O da biliyor ki içerde olmayla dışarda olmanın arasında fark yok. Türkiye’yi yarı açık cezaevine çevirdiler” diye konuştu.


EMİN ÇÖLAŞAN’IN KÖŞE YAZISINI KÜRSÜDEN OKUDU

Kılıçdaroğlu daha sonra kürsüden Sözcü yazarı Emin Çölaşan’ın bugün köşesine taşıdığı İzmir Aliağa cezaevinden kendisine gönderilen bir ‘mağdur’ mektubunu okudu.
 ‘BİZ NEYİN NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ’

16 Nisan öncesi sarf ettiği ve çok tartışılan “kontrollü darbe” ifadesini yineleyen CHP lideri “Neden darbenin asıl faillerinin ortaya çıkmasına izin vermiyorlar? Biz neyin ne olduğunu biliyoruz…” diye konuştu.


TOPBAŞ’IN DAMADINI ‘ÖRNEK’ GÖSTERDİ

Yargıya sert eleştiriler getiren CHP lideri, geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları gerekçe gösterilerek salıverilen İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın FETÖ tutuklusu damadı Ömer Faruk Kavurmacı’yı ‘isim vermeden’ örnek gösterdi. Kılıçdaroğlu “Bugün tarafsız cumhurbaşkanı bağımsız ve tarafsız bir medya yok. Gücü olanın damadı çıkarılacak gücü olmayan hapishanede ölüme mahkum edilecek anlayışı budur. Adalet dağıtar hakimler hukukun üstünlüğüne göre değil egemenlerin hukukuna göre adalet dağıtıyor” dedi.