Kılıçdaroğlu’ndan Altan kardeşler talebi

Kılıçdaroğlu’ndan Altan kardeşler talebi
Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki ana gündem maddelerinden biri de FETÖ soruşturmalarında tutuklanan gazetecilerdi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında “Aslı Erdoğan’dan Necmiye Alpay’a, Altan kardeşlerden tutun Murat Aksoy’a, Şahin Alpay’dan Ali Bulaç’a kadar bütün gazetecilerin, yazarların, çizerlerin, düşünürlerin serbest bırakılmasını istiyoruz.” dedi.

"MUSUL KONUSUNDA TÜRKİYE'NİN MASANIN DIŞINDA TUTULMASI, DIŞ POLİTİKADAKİ EN BÜYÜK YENİLGİLERİMİZDEN BİRİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili "'Fiili durum var, fiili durumu yasal hale getirelim'. Niye fiili durumu yasal hale getiriyoruz? Neden ona 'Sen neden yasalara uymuyorsun, Anayasa'ya uymuyorsun' diye bir hatırlatma ihtiyacı duymuyoruz? Eğer onun isteğini yerine getireceksek, bir kişinin arzusunu yerine getireceksek o zaman bu parlamentonun iradesi ne oluyor?" dedi.

"BİR İNSANI AİLE BOY AÇLIĞA MAHKUM ETMEK HANGİ VİCDANDA VAR?"

FETÖ soruşturmaları kapsamında kamudaki görevden almaları eleştiren Kılıçdaroğlu, "Darbe fırsatçılığı yapılıyor. Bütün mağdurlara sahip çıkmak görevimiz. Bir ruh vardı. Üç kez vurunca gelecek olan ruh. Neymiş? Yenikapı ruhu varmış. Yenikapı'da insanlar mağdur edilecek diye bir görüş birliği mi sağlandı? Hayır böyle bir şey olmadı. Bir insanı aile boy açlığa mahkum etmek hangi vicdanda var?" ifadelerini kullandı.