Kimler Can Dündar'a kopya cevap düzeltme metni gönderdi ?

Kimler Can Dündar'a kopya cevap düzeltme metni gönderdi ?
Güncelleme:

Can Dündar’ın ‘Arkadaş’ın Babası’ başlıklı yazı dizisine şüphelilerin avukatları ‘aynı gün, aynı noterlikten, aynı cümlelerle’ cevap ve düzeltme metinleri gönderdi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar’ın 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili“Arkadaş’ın babası” başlıklı yazı dizisine gelen “cevap ve düzeltme” metinleri avukat isimleri farklı olsa da tek bir elden çıkmış. Soruşturma dosyasındaki şüpheliler Bilal Erdoğan ile Yasin el Kadı, Usame Kutub, Cengiz Aktürk, Abdulkerim Çay’ın avukatlarının yazı dizisiyle ilgili gazetemize gönderdikleri cevap ve düzeltme metinleri aynı gün (13 Ağustos 2014) Bakırköy 40. Noterliği’nden gönderilmiş. Düzeltme metinlerinin ortak özelliği ise “kopyalayapıştır” cümlelerden oluşması.

İnternete düşen ses kayıtları ve polis fezlekelerine göre Etiler Polis Okulu arazisinin ihale yapılmadan ve projenin maketi hazırlanarak arazinin devrinin gerçekleştirilmeye çalışıldığı Bosphorus 360 şirketinin gizli ortağı olduğu iddia edilen 12. Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan
ile diğer şüphelilerin avukatları Dündar’ın yazı dizisiyle ilgili “aynı gün, aynı noterlikten, aynı cümlelerle” cevap ve düzeltme metinleri gönderdi.
13. Ağustos 2014 tarihinde Bakırköy 40. Noterliği’nden gazetemize gönderilen ve Bilal Erdoğan’ın avukatı ile diğer şüphelilerin avukatlarının kaleme aldıkları cevap ve düzeltme metinleri büyük oranda birbirleriyle benzeşiyor. Metinlerde yer yer aynı cümleler kullanılıyor. Cevap ve düzeltme metinlerinde dikkat çeken diğer bir nokta ise Erdoğan’ın özel kalem müdürü Hasan Doğan, tekstilci işadamı olan ancak Bosphorus 360 şirketinin ortağı olduğu iddia edilen Cengiz Aktürk ile Usame Kutub, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansından Kalkınma Ajanslarıyla İşbirliği Daire Başkanı Abdülkerim Çay, BM’nin uluslararası terör listesinde yer alan Suudi işadamı Yasin el Kadı’nın avukatlarının aynı kişi olması. Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel ile 25 Aralık dosyasının şüphelileri Cengiz Aktürk, Abdülkerim Çay, Yasin El Kadı, Muaz Kadı, Usame Kutub’un avukatı Mustafa Doğan İnal’ın aynı gün aynı noterden gazetemize gönderdikleri cevap ve düzeltme metinlerinin tümü şu paragrafla son buluyor: “Netice olarak bu hakaretlerin gazeteniz ve internet siteniz vasıtasıyla kamuoyuna duyurulması hukuka aykırıdır. Bu köşe yazısı 5187 sayılı Basın Kanunu, basın meslek ve ilkelerine aykırıdır. Adalet ve tarafsızlığa saygılı olma, kişi ya da kuruluşları aşağılayıcı yalan haber yapma veya iftira niteliği taşıyan yayın yapmama, özel amaçlara, hizmet eden ve haksız rekabete yol açan yayın yasağı ilkelerine uygun değildir. Söz konusu hakaret içeren bu köşe yazısı ilgili tüm yasal haklarımızı etkin bir şekilde kullanacağımızı da dikkatlerinize sunarız.”

Etiler iddiası neydi?

Etiler’in tek boş arazisi olan ve piyasa değerinin 1 milyar doların üzerinde olduğu Etiler Polis Okulu arazisinin Bilal Erdoğan’ın gizli ortakları arasında olduğu iddia edilen Bosphorus 360 isimli şirkete ihalesiz 460 milyon dolara verilerek devletin yaklaşık 600 milyon dolar zarara uğratıldığı öne sürülüyor. Bosphorus 360 şirketinin ortakları arasında Bilal Erdoğan’ın yanı sıra Yasin el Kadı ve oğlu Muaz Kadı, Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajans’ından Kalkınma Ajanslarıyla İşbirliği Daire Başkanı Abdülkerim Çay, Suudi İş Adamı Usame Kutub ve tekstilci Cengiz Aktürk’ün de bulunduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet