Konsey'den sert tepki

Konsey'den sert tepki
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a \"hakaret ettikleri\" gerekçesiyle karikatüristler Bahadır Baruter ve Özer Aydoğan'a hapis cezası verilmesine Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi'nden sert tepki geldi.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks yaptığı açıklamada "TC Cumhurbaşkanı'na hakaret ettikleri gerekçesiyle dava edilenlerin sayısının artmasından büyük endişe duyuyorum" dedi.

Son olarak iki karikatürist hakkında da aynı suç gerekçesiyle hapis cezası kararı alındığını hatırlatan Muiznieks, "Karikatüristler Bahadır Baruter ve Özer Aydoğan hakkındaki ceza kararını kınıyorum" dedi.


"MEDYA ÇALIŞANLARINA YÖNELİK KORKUNÇ MESAJ..."
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri şöyle dedi;
"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları, aralarında devlete ve nüfusun belli bir kesimine karşı olan, şok eden ya da rahatsız eden bilgi ve fikirlerin de ifade edilme özgürlüğünü koruyan çok sayıda karar almıştır."

Muiznieks, karikatüristler hakkındaki ceza kararının, diğer medya çalışanlarına ve ifade özgürlüğü hakkını kullanmak isteyen diğer kişilere yönelik "korkunç bir mesaj" olduğuna da vurgu yaptı.

Avrupa Konseyi Komiseri, yetkilileri Türkiye'de ifade özgürlüğünün güvenli şekilde kullanılmasını sağlayacak bir atmosfer sağlamaya çağırdı.