Konut sektörü bu yıl da büyüyecek !

Konut sektörü bu yıl da büyüyecek !
Güncelleme:

Konut sektöründe bu yıl da artış olacak ve etkilediği alanlarda istihdamı arttıracak.

Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod, inşaat sektöründe %4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde %4,5-%5 reel büyüme öngördüklerini söyledi

İnşaat sektörünün geçen sene yüzde 2,2 ve inşaat malzemeleri iç pazarının da reel olarak yüzde 4,8 büyüğünü söyleyen Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod bu sene de büyümenin seçim yılı olmasına rağmen süreceğini ifade etti.

Bu büyüme rakamlarının da inşaat sektörü ve bu sektörün etkilediği alanlarda istihdamı arttıracağını belirten Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod şunları söyledi: “İnşaat sektörü, her eğitimin seviyesindeki çalışana sunduğu geniş istihdam olanakları ile bugüne kadar işsizliği azaltıcı önemli bir etken olmuştur. Türkiye İnşaat Sektörü, yüzlerce meslek dalını ilgilendirmesi nedeniyle istihdam ve üretim sürecini önemli ölçüde etkiliyor. Ulusal ve uluslararası alanlarda büyük bir deneyime ve potansiyele sahip olan sektör, kendisine bağlı 250’den fazla alt sektörü harekete geçirme özelliğiyle ‘lokomotif sektör’ ve büyük istihdam kaynağı olması özelliğiyle de ‘işsizliği ortadan kaldıran ve önleyen’ bir özelliğe sahiptir.” Dedi.

Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod inşaat sektörünün güçlü yanlarını şu şekilde sıraladı:

- Konut talebinin hala arzın üstünde olması,

- Mütekabiliyet yasası sayesinde yabancı yatırımcının artan konut talebi,

- Yurtdışında yaşayan Türklerin yatırımlarını Türkiye’deki gayrimenkul projelerine yöneltmeleri,

- Tecrübe ve teknoloji birikiminin sektörde üst seviyelerde olması,

- Kentsel dönüşüm avantajlarının konut talebini ve sektörünü canlı tutması,

- İnşaat sektörü yöneticilerinin, ekonomik dalgalanmalara karşı esnek davranabilme kabiliyeti ve girişkenliği

- Artan kişi başı milli gelir ve satın alma gücü sayesinde yükselen gayrimenkul talebi.

- Arzın gerekli elastikiyeti gösterme kabiliyeti * Talebin giderek ‘daha rasyonel’ davranması

- Arz yapısının da görülen dalgalanma ve krizlere karşı sağlanan yönetsel, finansal deneyim

- Özellikle markalı konut projelerinde sosyal olanakların ön plana çıkması sonucu bölgeye kazandırdığı ek değerin kar marjını arttırması

- Yeni inşaat ve iskân standartları sonucu artan inşaat kalitesi ve planlı yapılaşma

- Özellikle büyük şehirlerde, şehirlerin dış bölgelerine yönelik ulaşım projeleri sayesinde farklı gelir gruplarına yönelik projelerin üretilebilmesine olanak sağlanması.

Universal21, 100 yeni personel alacak!

Türkiye'de konut pazarlama sektörünün öncüsü İngiliz – Türk ortaklı uluslararası konut pazarlama şirketi Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod Üniversal 21 olarak 2015 yılında yeni başlayacakları konut projeleri için başlayacağı 100 yeni kişiyi işe alacaklarını söyledi.

2015’in ilk çeyreğinde konut sektörü yavaşlamış gözükse bile Beylikdüzü – Esenyurt bölgesinde satışlar tam hızıyla devam ediyor. Satışa hazır duruma gelen yeni projeler için yeni istihdamlar söz konusu.

Türkiye'de konut pazarlama sektörünün öncüsü İngiliz – Türk ortaklı uluslararası konut pazarlama şirketi Universal21  servis elemanından, danışma personeline, teknik elamandan, satış pazarlama temsilcisine ve yöneticilere kadar 100 yeni personel alımı yapacak.

Yabancı satışlarının yoğun olduğu dönemde alınacak İşe alımı yapılacak olan personelin İngilizce ya da Arapça  ya da başka diller konuşması tercih sebebi olacak.