Kosgeb, Kalder ve Daikin el ele verdi

Kosgeb, Kalder ve Daikin el ele verdi
Güncelleme:

Sakura Projesi 100 girişimci kadını iklimlendirme sektörüne kazandıracak.

KOSGEB, KalDer ve Daikin işbirliği ile hayata geçirilen Sakura Projesi, üniversite mezunu girişimci kadınları kendi işinin patronu yapacak. Sakura Projesi’ne başvuran üniversite mezunu girişimci kadınlar, önce eğitim ardından da işyeri desteği alarak iş hayatına atılacak. Proje kapsamında 3’üncü yılın sonunda 100 girişimci  kadın iş yeri sahibi olarak girişimcilik kariyerine başlayacak.

Eğitim ve iş yeri desteği ile üniversite mezunu girişimci kadınlara girişimcilik fırsatı sunan Sakura Projesi’ne 15 Haziran 2015 tarihine kadar başvurmak mümkün olacak.

100’ü Girişimci 200 Kadına İstihdam Olanağı Yaratacak

İş hayatına atılmak isteyen kadın girişimcileri desteklemek amacıyla KOSGEB girişimcilik eğitimi standartları ile KalDer’in vereceği eğitimler, Daikin sponsorluğunda hayata geçirilen Sakura Projesi,  3 yıllık bir programda 100 kadını kucaklayacak. Açık Öğretim Fakültesi dahil üniversitelerin 2 ya da 4 yıllık bölümlerinden mezun olmuş girişimci kadın  adayları; önce eğitim, ardından da iş yeri desteği alacak ve ısıtma soğutma sektöründe  iş hayatına atılacak. Sakura Projesi’nin ilk yılında 14 kadın KOSGEB, KalDer ve Daikin tarafından geliştirilen eğitim programından yararlanarak, Nisan 2015’te işyerlerini açtılar. Projenin ikinci yılında Sakura Projesi’nden yararlanan girişimci sayısı 50’ye, üçüncü yılın sonunda da 100’e ulaşacak. Sakura Projesi kapsamında; kariyerine girişimci olarak başlayacak olan bu 100 kadın, bayilerinde en az bir kadın istihdam edecek. Böylece Sakura Projesi ile 200 kadına iklimlendirme sektöründe iş olanağı sağlanacak.

Kosgeb’den 30.000 Tl Yatırım Hibe Desteği

Sakura Projesi hakkında bilgi veren KOSGEB İstanbul Anadolu Yakası Hizmet Merkezi Müdürü Serhat Öztürk, KOSGEB olarak verdikleri desteği şöyle anlattı: "KalDer ve Daikin tarafından verilen eğitimlerin sonunda, girişimcilerimiz kurumun toplam 30 bin lirayı bulan işletme kuruluş, donanım, işletme giderleri ve sabit yatırım desteklerinden geri ödemesiz olarak yararlandı. Gelecek 2 dönemde de seçilecek girişimcilerimize aynı şekilde destek vereceğiz."

İlk Etabı Kazanan 8 Girişimci Kadın Mağazalarını Açtı

3 yılda 100 kadın girişimciyi iş hayatına kazandırmayı hedefleyen Daikin Sakura Programı’nın ilk etabını tamamlayan 8 kadın girişimci, 22 Nisan Çarşamba günü Wyndham Grand İstanbul Levent’te düzenlenen törenle plaketlerini aldı. Geçen yıl programa katılan Alev Aktürk (İstanbul), Emine Mira Demir (İstanbul), Melek Demircan (İstanbul), Melike Gülbahçe (İstanbul), Müzeyyen Karagöz (Ankara), Özlem Erginsoy Uruk (Bursa), Pelin Atak (Ankara) ve Zehra Erdem (Ankara) eğitimlerini başarı ile tamamlayarak, yaşadıkları illerde kendi işyerlerini açarak iklimlendirme sektöründeki yerlerini almaya başladı.

Sakura Projesi’ne Nasıl Başvuru Yapılabilir?

Japon kültüründe yeniden doğuşun yanı sıra sonsuzluğu simgeleyen kiraz ağacı Sakura’dan adını alan bu projenin,  Türkiye’nin 56 şehrinde girişimcilik olanağı tanıdığını belirten Daikin Türkiye Akademi Koordinatörü Neslihan Yeşilyurt, Sakura Programı’nın işleyişi hakkında şu bilgileri verdi:

- Açık Öğretim Fakültesi de dahil olmak üzere ülkemizdeki üniversitelerin 2 ya da 4 yıllık bölümlerinin herhangi birinden 3 yıl içinde mezun olan kadın girişimci adayları Sakura Projesi’nden yararlanabilecek.

- 15 Haziran 2015 tarihine kadar  www.daikinakademi.com adresinde bulunan formları doldurarak yapılacak olan başvurular, Sakura Projesi jürisi tarafından değerlendirilecek.

- Girişimci adayları eğitim programına katılacak.

- Başarı ile eğitim sertifikasını almaya hak kazanan kadın girişimci adayları, Daikin Shop’larda yapacakları 20 günlük stajın ardından yaşadıkları illerde kendi işyerlerini açacak.