Küba'dan o programa tepki

Küba'dan o programa tepki
Güncelleme:

Küba Büyükelçisi, kanser aşısı ve bu aşıdan yararlanma haberleri üzerine açıklama yaptı.

Küba Büyükelçisi, kanser aşısı ve bu aşıdan yararlanma haberleri üzerine açıklama yaptı.

Küba'nın Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, CNN Türk'te yayımlanan "Kanser aşısından nasıl yararlanabiliriz" başlıklı haberle ilgili olarak, haberde konuşan ve Küba Sağlık Bakanlığı temsilcisi olduğu iddia edilen kişinin bu konuda konuşmaya yetkili olmadığını söyledi.

Haberde görüşlerine başvurulan Blanca Nieves Gracia Cruz hakkında Küba hükümeti ve Küba'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yasal süreç başlatıldığı kaydedildi. Büyükelçi, Cruz'un ya da ajansı Guantanamera'nın, Küba'yla bağlantıda olmadığına dikkat çekti.

Büyükelçi Casals, CNN Türk'te yayımlanan haberde konuşan Cruz’un Kübalı bilim insanları ve doktorlarının verdiği yetkiyle konuşmadıklarına dikkat çekti. Casals, bu gerekçelerle ve hasta insanların kafasını karıştırmamak için, CNN Türk'ten haber videosunu yayından kaldırmasını talep etti. CNN Türk, bu açıklama üzerine videoyu yayından kaldırdı.

Ankara'daki Küba Büyükelçiliği’nin, kanser hastalarını Küba tıbbi hizmetler komisyonuna yönlendirmeye yetkili tek kurum olduğu belirtildi.