Kumpas iddialarında ortalığı karıştıracak ayrıntı!

Kumpas iddialarında ortalığı karıştıracak ayrıntı!
Güncelleme:

Kumpas iddialarında ortalığı karıştıracak ayrıntı!

Kumpas iddialarında ortalığı karıştıracak ayrıntı!
Balyoz Davası'nda tutuklu 162 sanığa tahliye oyu veren Şeref Akçay, 2010 yılında Tahşiyeciler Soruşturması'nda tahliye talibin reddeden hakim olduğu ortaya çıktı.


14 Aralık'ta medyaya düzenlenen operasyonun kilit konusu "Taşhiyeciler" hakkında ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Tahşiye soruşturması kapsamında 22 Ocak 2010'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün onayıyla 16 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 38 kişi tutuklanmıştı. Aynı tarihlerde tutuklu bulunan 10 kişinin avukatı 29.01.2010 tarihinde tahliye için dilekçe yazdılar. 27560 sicil nolu Mahkeme Başkanı Şeref Akçay ile 33521 sicil nolu üye Oktay Açar ve 35335 nolu üye Bülent Akasma tahliye talebini reddetti.

Fakat...

Türkiye, Tahşiye soruşturmasındaki Mahkeme Başkanı Şeref Akçay'ı 3 Ekim 2011 yılında yaptığı “Gerekçe olarak delillerin toplanmamış olması gösterilmiş. 30’dan fazla duruşma yapılmış, delil toplanması yönünde yeni bir karar da yok. Hangi deliller toplanacak” açıklamasıyla Balyoz Davası'nda tutuklu 162 sanığın tahliyesini isteyen ve mahkeme heyetinde tek şerh koyan hakim olarak tanıyor.

Balyoz sanıklarının tahliye talebi 2'ye 1 oy ile reddedilmiş, mahkemenin üye hakimleri Mehmet Ekinci ve Birol Bilen talebin reddine oy vermişlerdi. Bilen ve Ekinci'nin talebin reddine yönelik oylarına karşın mahkeme başkanı olan Şeref Akçay itiraz etmiş ve şerh düşerek tahliye kararı vermişti.

Şimdi asıl soru şu;

Cemaat kumpas kuruyor ise,

Tahşiyecilerin tahliye talibini reddeden Şeref Akçay nasıl oluyorda Balyoz tutuklularının tahliyesi için onay oyu veriyor?

Ve bir not daha, Tahşiyecilerin tahliyesini reddeden üyelerden Oktay Açar'ın 20 Şubat 2014 tarihinde MİT tarafından gazeteciler Yasemin Çongar, Mehmet Altan, Markar Eseyan, Amberin Zaman ve Mehmet Baransu'nun dinlenmesi kararına imza atan yargıç olarak biliniyor.ÖZEL HABER - ON7YİRMİ5