"Kusura bakmayın kadından laik olmaz"

"Kusura bakmayın kadından laik olmaz"
Güncelleme:

"Kusura bakmayın kadından laik olmaz"

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın 'laiklik' çıkışı ile başlayan tartışmalara Esra Elönü'den mutevazı bir katkı.

Niye olmaz? Çünkü kadın için kısır neyse laiklik de odur.

Bir inek bile bütün yeşilliklere eşit mesafede durabilir ama kadın duramaz! Ama hangi kadınlar..

Kusura bakmayın eski aforizmalarımı yenileriyle değiştirirken bir tanesinin sesini açtım ilk cümle ortaya çıktı. Evet kabul ediyorum başlık bütün boğalar için fazla kırmızı!

Dün, "Yılmaz Özdil'in yazısını okuyunca üzerine kemik basıp yazının sesinin nerden kısılacağını aradım. Genelde hormon spazmı geçiren 25-40 yaşları arasındaki hatunlara ve "Ayy Yılmaz Özdil'e bayılıyorum yaaaa"

sesinden aparılmış perakende salyacı tiplere hitap eden bir yazarın teşhisteki hatasına ancak böyle teşbih dizilir!

Teşhiste hata var ama teşbihte hata yok! Kelimelerin jönü mü bu adam? Evet vidanjönü..

Neyse Yılmaz Özdil için yazıya kat çıkmaya değmez. Ben Yılmaz Özdil refleksli İzmir’in fazla laik kadınlarını yazmak için çıktım yola.. Hani antika müzesinde abdest ibriğiyle bile takas edilemeyecek bu yırtıcı hatunlar.. Yine raflardaki yerlerini aldılar..

Öylesine komikler ki yıkayıp yıkayıp eski kahkahalarımı kullanıyorum. Hani 90’lı yılların sonlarında el örgüsü barikatlarıyla Haydi İran’a nutukları çeken kadınlar vardı.. Renk renk desen desen çeşit çeşit. Hoş şimdi hepsi İrancı oldu onu da yazarız birgün.

Tamam lakiklik tartışması gereksizdi lakin gülmeye ihtiyacımız varmış ki kudurmuşçasına kendilerini hatırlattılar.

Kısır tenceresinin altına serdikleri gazetede başyazar olan Yılmaz Özdil bu kadınların neden bu kadar parçalayıcı olduklarını yazsın! Meclis Başkanı İsmail Kahraman “ Yeni Anayasada Laiklik olmasın” dedi. Oldukça kişisel bir görüş. Bu kadınlar da üçlü prize düşmüş hamsi gibi yüksek gerildiler kudurdular parçaladılar..

Güya protesto ediyorlar, İsmail Kahraman’ın maskotunu yapmışlar, öce yırttılar sonra ayaklarının altına alıp ezdiler.. Yahu cidden gülerek yazıyorum bu satırları, laiklik ne diye sorsan  kısır tarif edecek bu kadınların derdi ne?

Dedim ya Türkiyede laiklik sadece psikolojik. Ne olduğunu bilmiyor lakin baskı kurma sloganı olarak kullanılan aparatif  kavram. Türkiye laiktir laik kalacak, diyerek karşısındakini ideolojisiyle dövüp oturuyor aşağı aklınca..

Yine biz neyi görmüş olduk.. Bu kadınların komikliğini unutmuştuk hatırlattılar. Ha bir de eski zamanlarda Chp’nin yağlı boya tablosu kadınlar çarşaf yırtıp devrim yapmışlardı hatırlarsanız..

Kadından laik olmaz .. Çünkü anlamıyorlar.. Beyin kıvrımlarına ip gerip çamaşır asmışlar ama fazla düşünen kadın imajı için ölüyorlar. Ama hangi kadınlar.

Anlayacağınız izmir dindarlığıyla izmir laikliği arasında hiçbir fark yok ikisi de kısırın yanında iyi gider..