Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir ilk…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir ilk…
Güncelleme:

Dijital İletişimci olarak kısa sürede birçok başarının altına imza atan dbox, şimdi de uluslararası platforma, kendisini ve faaliyet gösterdiği KKTC’yi taşımaya hazırlanıyor.

Kıbrıs’ın en başarılı iletişim şirketlerinden dbox’ın Yönetim Kurulu Başkanı Fardad Motarjemi artık sinema dünyasının sunduğu engin çerçevede üzerine düşen rolü üstlenmeye hazır olduklarını belirterek uluslararası alanda bir başarıya daha imza atmak için yeni film projesi “Monster”dan ( yaratık) söz etti. Fardad Motarjemi Kıbrıs’ta bir ilk olan bu çalışma ile ilgili olarak Eda Şen’in sorularını yanıtladı.

Dbox fikri nasıl oluştu ve ne zaman kuruldu ?

DBOX 2011 yılında çok eski bir arkadaşımla birlikte, elimizde açık hava reklamcılığına dair hiçbir ünite yokken açılan bir ihale üzerinde başladı, bu ihaleyi kazandık ve bu işe başlamış olduk. İsmimizin açılımı bu ünitelerin box oluşundan ve dijital bir sistemi olduğundan ikisinin birleşimi dbox olarak karar verdik.

Neden KKTC ve Gazimağusa ?

Aslen İranlıyım bundan 15 yıl önce adaya ailemin yaptığı yatırımlardan dolayı ve üniversite eğitimim için geldim. Adaya yaptığımız yatırımlar mevcut olduğundan, sevdiğimiz ve 15 yıl sonrasında çok alıştığımız için mezuniyet sonrası adada kalmaya ve yatırımlara devam edip KKTC için bir şeyler yapmaya karar verdim. Bu süreçte hep Gazimağusada yaşadım. Açık hava reklam üniteleri  ve bu iş için Mağusa doğru seçim miydi bunun tartışmasını yapmadık çünkü başlamış bir işin içindeydik ve ihaleyi kazanarak başladık.

“Brink” ve yeni projeniz “Monster”dan bahseder misiniz ?

Şirket içinde kendimizi geliştirme fikriyle kısa film projesine başladık. “Brink” Kısa Filmi kendimiz yazdık, yönettik. Kurgu kısmına geldik şu anda ve uluslararası festivaller için hazırlanıyor.

Kürşat Sekmen’in yönettiği “Brink” adlı filmimizin görüntü yönetmenliğini Hamid Zakeri Hanjani yaptı.

Bu süreçte başka tanıtım filmi projeleri aldık. Tanıtım filmlerine odaklandık ve böylece ekipmanları da çoğalttık. Ekipmanlarımızı çoğalttıktan sonra yurtdışı görüşmelerine başladık, iyi senaryolar almak için. Kendimizi hazır hissettiğimiz ve çok iyi bir takım olduğumuz için heyecanla beklediğimiz  büyük projemizin hazırlıklarına başladık.

Uzun metrajlı sinema filmi ‘Monster’ ‘Yaratık’ filmi aslında bizim yazdığımız bir hikaye değildi,  ünlü Japon yazar  Kenzabure Oe, Angelina Jolie’nin rol aldığı Changeling filminin senaryosunun yazmıştır. Nobel price ödülünü almış bir yazar. Onun hikayesini yazar arkadaşlarımızdan biri İran’da geliştirdi ve bizimle görüşmeye başladı. Ve biz bu filmi kabul ettik. Bu proje ağır bir taş bizim için, takımımızı çoğalttık ve geliştirdik. Sinema da gördüğünüz bütün profesyonelliği içeriyor, bu yüzden de çok heyecanlıyız ve bu filmin çok önemli noktalara ulaşacağından eminiz.

Kıbrıs’ta daha önceden de 35 milimetrelik film çekildi. Ancak “bu şekilde bir kadroya sahip ve tamamen KKTC sınırları içinde ve ünlü oyuncu, yönetmen kadrosuyla oldu mu?” diye sorarsanız ‘ilk olacağız’ diyebilirim herhalde. İlk gösterim, yazarımız Japon olduğu için İran’daki Japon konsolosluğunda gerçekleşecek. Sonrasında festival turuna başlayacak fakat bizim en büyük hazırlığımız Cannes festivali. Bu çok önemli bir hedeftir ve risktir bizim için ama biz kendimizden eminiz, başaracağımıza inanıyoruz.