Levent Kırca kavuğunu kime verdi?

Levent Kırca kavuğunu kime verdi?
Güncelleme:

Kırca, efsane sanatçı Behzat Budak Haki'nin kendisine intikal eden orijinal kavuğunu kime verdi!

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, 67 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Levent Kırca için Haber Artı Türk’te ilginç bir yazı yazdı.

Ferhan Şensoy’da olan ve ustalığı sembolize eden İsmail Dümbüllü’nün meşhur kavuğunun Levent Kırca’da olabileceğini dile getirdi. Ayrıca efsane sanatçı Behzat Budak Haki'nin Kırca’da bulunan orijinal kavuğunun ise, geçen sene genç tiyatrocu Ahmet Çevik’e Kırca tarafından verildiğini yazarak, usta sanatçının devrederken çekilen fotoğrafını paylaştı.

'Orta Oyunu' geleneğinin ünlü ismi İsmail Dümbüllü'nün meşhur kavuğu Ferhan Şensoy'a emanet edilmişti. Kavuğun başka bir sanatçıya devredilmesi gündeme geldiğinde ise, ünlülerin bir kısmı kavuğun Ferhan Şensoy'da kalmasını, bir kısmı Tolga Çevik'e verilmesini, bir kısmı ise bir kadına sunulmasını istemişti. Akay ise, Levent Kırca’nın anısına Dümbüllü’nün efsane kavuğunun bakın hangi ünlü oyuncuya verilmesini istedi.

\"Levent

İşte Onur Akay’ın o yazısından bir bölüm:

ŞENSOY SÖZ VERMİŞTİ!

İsmail Dümbüllü’nün kavuğu ise Münir Özkul’daydı. Özkul’da kavuğu Ferhan Şensoy’a vermişti. Şensoy’da geçtiğimiz günlerde rahatsızlığı nedeni ile Levent Kırca’yı arayarak, ‘Ağırdan al, ayağını sürt, hemen gitme sakın. Dümbüllü’nün kavuğunu sana vereceğim.’ demiş.

GEZEN'DE EKİM AYINDA KIRCA’YA DEVREDECEKTİ!

İsmail Dümbüllü orta oyunu oynarken kavuk, tuluatta ise fes giyermiş. Kavuğu Münir Özkul’a, o da Ferhan Şensoy’a vermiş. Türk tuluat sanatının efsane ismi Kel Hasan Efendi’nin fesi ise Müjdat Gezen’de…

Gezen’in iki adayı vardı: Biri Levent Kırca, diğeri ise Şevket Çoruh. Değerli sanatçı Müjdat Gezen, ‘Ben Ekim ayında tiyatro sezonunun açılmasıyla birlikte fesi Levent Kırca’ya devredeceğim. İsterim ki, o da yıllar sonra Şevket Çoruh’a devretsin.’ demişti.

EFSANE KAVUK VE FES LEVENT KIRCA’DA OLABİLİR?

‘Hasan’ın fesiyle Dümbüllü’nün kavuğunu almadan bir yere gitmeyeceğim.’ diyen Levent Kırca, Ferhan Şensoy’dan Dümbüllü’nün kavuğunu, Müjdat Gezen’den de fesi teslim almış olabilir. Bu durumda Ferhan Şensoy ve Müjdat Gezen, Levent Kırca’nın anısına Dümbüllü’nün efsane kavuğunu ve o meşhur fesi, bütün mal varlığını satıp Kadıköy’de tiyatro salonu alan Şevket Çoruh’a devretsin.

Kaynak: gercekgundem.com.tr