Levent Üzümcü: 'Müthiş bir korku filmi içindeyiz'

Levent Üzümcü: 'Müthiş bir korku filmi içindeyiz'
Güncelleme:

Levent Üzümcü: 'Müthiş bir korku filmi içindeyiz'

Levent Üzümcü: 'Müthiş bir korku filmi içindeyiz'
İŞTİSAN Başkanı Levent Üzümcü, "Demokrasi zeytin ağacı gibidir. Doğru hava şartlarında, doğru rüzgarda yetişir. Siz himalayalarda zeytin ağacı yetiştiremezsiniz. Biz kendimizi kandırıyoruz. Bakalım bu sahte rüyadan ne zaman uyanacağız. Çoğumuzun rüya olarak gördüğü şey aslında kabus.. Müthiş bir korku filmi içindeyiz...” dedi.
       
Kadınların araba kullanamadığı hatta tek başına bile yürüyemediği Suudi Arabistan’da sinema ve tiyatroyla ilgili bir şey söylemek zor. Ancak Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz el- Suud’un ölümü nedeniyle ülkemizde bir günlük milli yas ilan edilmesinin ardından tiyatro dünyamızın da “yas”a girmesine söylenecek çok söz var!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda (İBBŞT) yas nedeniyle dün oyunlar bir günlüğüne iptal edildi. Özel tiyatrolarda ise oyun iptali yapılmadı.

İBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Başbakanlıktan gelen emir nedeniyle oyunları iptal ettiklerini belirterek “Emir demiri keser” dedi.

“Tiyatro bir eğlence mi?” sorumuzu ise şöyle yanıtladı: “Tiyatro, sinema bir eğlence olarak vasıflandırılıyor maalesef... Tiyatroda komedi oyunlarını iptal edip dram oyunları iptal etmemek olmaz. Umarım bundan sonra böyle bir ayrım yapılmaz. Tiyatro bir sanat dalıdır ve sanat bu tip yaslarla özdeşleşirilmemeli. ”

İBBŞT oyuncusu ve İŞTİSAN (İBBŞT Sanatçıları Derneği) Başkanı Levent Üzümcü ise konuyla ilgili olarak “Müthiş bir korku filmi içindeyiz” dedi.

Üzümcü, öncelikli olarak, Suudi Arabistan Kralı için neden yas tuttuğumuzu sorgulamamız gerektiğini söyledi: “Olan bitenleri anlayabilmek mümkün değil. Her şey çığırından çıktı.. Müthiş bir karmaşa var. Neresinden bakarsanız bakın tutarsızlık ve anlamsızlık görüyorsunuz. İş baştan yanlış. Demokrasi zeytin ağacı gibidir. Doğru hava şartlarında, doğru rüzgarda yetişir. Siz himalayalarda zeytin ağacı yetiştiremezsiniz. Biz kendimizi kandırıyoruz. Bakalım bu sahte rüyadan ne zaman uyanacağız. Çoğumuzun rüya olarak gördüğü şey aslında kabus.. Müthiş bir korku filmi içindeyiz...”

İBBŞT yönetmeni ve oyuncusu Ragıp Yavuz da Facebook hesabından bir kınama açıklaması yaptı. Açıklamada, “Yasama ve Yürütme yetkilerini elinde bulunduran ve ülkesini şeriatla yöneten bir kral ölünce perde kapattırılan Şehir Tiyatroları’nın bir sanatçısı olarak utanç duyuyorum!” dedi.(Cumhuriyet)