Maç yayınlanacak mı ?

Maç yayınlanacak mı ?
Güncelleme:

Türkiye A Milli Futbol Takımının, Euro 2016 Elemeleri A Grubu maçında Hollanda ile oynayacağı maçın TV yayını ile ilgili Show Tv’den açıklama geldi.

 Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın, Euro 2016 Elemeleri A Grubu’nda cumartesi günü karşılaşacağı Hollanda karşılaşmasının hangi kanalda yayınlanacağı merak konusu. Yayın haklarını elinde bulunduran Show TV’de maç tanıtımlarının yayınlanmaması kafaları karıştırmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Show Tv, şu ifadeleri kullandı:
  “2014 yılında yapılan protokol ile, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2018 Dünya Kupası kapsamında Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın oynayacağı eleme maçlarının Show TV’de yayınlanması konusunda ilgililer arasında mutabakata varılmıştır.
  Bilindiği üzere, Ocak 2015 tarihinde Show TV’nin yönetimi değişmiştir. Show TV yeni yönetimi, milli maç yayınları konusundaki mutabakatı ekonomik ve ticari açıdan yeniden değerlendirmiş ve söz konusu maç yayınlarının mevcut koşullar çerçevesinde kanalımız tarafından yapılmasının mümkün olmadığı kanaatine vararak, bu hususu distribütör şirkete bildirmiştir.
  Bildirim tarihinden itibaren söz konusu milli maçların başka bir televizyon kanalında yayınlanması ile ilgili olarak ise Show TV açısından ya da Show TV’den kaynaklanan herhangi bir engel bulunmamaktadır”