Madenci babasının yırtık lastik ayakkabısı twetter'da gündem oldu

Madenci babasının yırtık lastik ayakkabısı twetter'da gündem oldu
Güncelleme:

Ermenek'te yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden Tezcan Gökçe'nin babasının yırtık ayakkabıları, görenleri duygulandırdı.

Madenci babasının ayağındaki yırtık kara lastik


Ermenek'te yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden Tezcan Gökçe'nin babasının yırtık ayakkabıları, görenleri duygulandırdı.


Ermenek'te maden kazasında yer altında kalan madenci Tezcan Gökçe'nin annesi "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı" diyerek Türkiye'yi gözyaşlarına boğmuştu.

Ermenek’teki maden ocağında mahsur kalan ve 21 gün sonra cenazelerine ulaşılan işçilerden 8’i dün gözyaşlarının sel olduğu törenin ardından son yolculuklarına uğurlandı. Törende ölen madencileri ‘şehit’ olarak niteleyen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in “Alın terini vermemek ne kadar günahsa, iş güvenliğini sağlamamak da o kadar günah” sözleri dikkat çekti. 17-18 Kasım tarihlerinde madenden çıkarılan ve Ermenek Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılan 8 işçinden alınan DNA örnekleri Ankara Adli Tıp Kurumu’nda 18 işçinin 24 yakınından alınan DNA örnekleriyle karşılaştırıldı. İşçilerin Bahri Üzer, Hüsnü Çolak, Osman Çoksöyler, Hüseyin Çolak, İsmail Gürses, Uğur İlhan, Mehmet Tokat ve Tezcan Gökçe olduğu belirlendi.

‘Kocamı yediniz’

6 yıllık evli Osman Çoksöyler’in eşi Şadiye Çoksöyler, “Kocamı yediniz. Hesabını soracağım” diyerek tepki gösterdi. Çoksöyler, eşinin tabutunun sarıldığı bayrağı öperek alırken, yanındakilere “Bu bayrakla mı yetineceğim?” diyerek ağladı. Şadiye Çoksöyler, facianın yaşandığı gün eşine işe gitmemesi konusunda ısrar etmesine rağmen borçlarından dolayı gittiğini ve ilk iş gününde facianın yaşandığını belirtti.

Oğlum yüzdü de geldi

“Benim oğlum yüzme bilmez” diyen Ayşe Gökçe, oğlu Tezcan Gökçe’yi “Oğlum yüzdü de geldi” diyerek son yolculuğuna uğurlarken bazı işçi yakınları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Görmez’e sorumlulara hesap sorulması için sitem etti. İşçilerden Aşağıçağlar köyünde yan yana toprağa verildi. Madenden 21 gün sonra çıkarılan 6 işçiden 3’ünün birbirlerine sarılarak can verdikleri öğrenildi.

MADENCİ BABASININ YIRTIK AYAKKABILARI

Geçtiğimiz gün madenden çıkarılan işçiler arasında Tezcan Gökçe'nin de cansız bedeni vardı. Tezcan Gökçe bugün toprağa verildi. Cenaze törenine ise babası Recep Gökçe'nin yırtık ayakkabıları dikkat çekti. Madenci babasının yırtık ayakkabıları bölgede yaşanan yoksulluğu gözler önüne serdi.(rotahaber.com.tr)