MAHMUT TANAL: RTÜK O DİZİYİ NİYE DURDURMADI?

MAHMUT TANAL: RTÜK O DİZİYİ NİYE DURDURMADI?
Güncelleme:

CHP Milletvekili Mahmut Tanal Medyaya Darbe Operasyonu’nu değerlendirerek, AKP’nin sırf algı operasyonu oluşturmak için sürdürdüğü oyunları anlattı.

MAHMUT TANAL: RTÜK O DİZİYİ NİYE DURDURMADI?

CHP Milletvekili Mahmut Tanal Medyaya Darbe Operasyonu’nu değerlendirerek, AKP’nin sırf algı operasyonu oluşturmak için sürdürdüğü oyunları anlattı.

Aktifhaber.com’a özel açıklamalar yapan Mahmut Tanal, medyaya darbe operasyonunda yaşanan hukuksuzlukları sıralayarak, Kaç İsmail Kaç'lar ortaya çıkmaması için hukuksuz olduğu halde bizzat Savcı'nın gidip ifade aldığını savundu.

Bir insanı terör örgütü diye suçlamak için şiddet ve silahın olması gerektiğini belirten Tanal, asıl AKP’nin terör örgütleriyle işbirliği içerisinde olduğunu söyledi.

Tanal, dizi senaryosundan "örgüt" çıkarmaya çalışanlara da şu soruyu sordu: 4 yıl önce oynayacak, zaman aşımına uğrayacak, RTÜK Yasası uyarınca eğer suç teşkil ediyorsa yayını durdurma, kesme cezasını vermeyecek kalkıp 4 yıl sonra terör örgütünün propagandası diyeceksiniz, terör örgütünün dizisidir diyeceksiniz. Geçin bunları..."

17 Aralık operasyonu sonrası kasalardan, ayakkabı kutularından çıkan paraların sahiplerine faiziyle iade edileceğini hatırlatan Tanal, ‘Hani o paraları paralel yapı koymuştu’ diye sordu.

İŞTE MAHMUT TANAL’IN O AÇIKLAMALARI:

TERÖR ÖRGÜTÜ OLMASI İÇİN SİLAH VE ŞİDDET GEREKİR

Ceza Kanunu diyor ki, terör örgütünün olabilmesi için şiddet olacak ve silah olacak. Netice itibariyle medyaya yönelik darbe operasyonu aslında vatandaşın bilgi alma hakkına bir darbe. Kamu kurumlarında hırsızlık ve yolsuzluk yaşanmasını istemiyorsak basında sonuna kadar tüm kanalların açık olması lazım ki vatandaş yolsuzluk var mı, hukuk dışı bir şey var mı, hırsızlık, rüşvet var mı öğrenebilsin.. Kim iktidara yol gösteriyorsa, yanlış yaptıklarını kim yazıyorsa muhalefet durumunda ve bunları da yıldırma, sindirme politikasıyla, ya böyle terör örgütü yaftasıyla ya da vergi denetimleriyle veyahut da hedef göstermeyle bu şekilde yıldırma politikası devam ediyor. Bu demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, kuvvetler ayrılığına aykırı.

KAÇ İSMAİL KAÇ’LAR ORTAYA ÇIKMASIN DİYE BİZZAT SAVCI GİTTİ

Ceza Muhakeme Kanunu’nda Cumhuriyet Savcısı gidip emniyette ifade alabileceğine ilişkin tek bir hüküm yok. Çünkü orada insanlar güneşi görmüyor, koşulları sağlıklı değil. Savcı polisin amiri konumunda ona talimat verir ama gidip orada ifade alamaz. Niçin ifade aldı orada? Kimse bunu sorgulamıyor. Bu hukuksuz. Emniyete yönelik operasyonda kaç İsmail Kaç’ı ortaya çıkarmıştım. Burada Kaç İsmail Kaç’ları basın ortaya çıkarmasın diye bizzat savcı oraya gitti. Öyle bir şey olabilir mi? İnsanların düşüncesine bakmaksızın herkesin bu haksızlıklar karşısında birleşmesi lazım. Bu diktayı durdurması lazım.

AKP KADAR TERÖR ÖRGÜTÜYLE BU KADAR İÇ İÇE BİR İKTİDAR OLMADI

Bu iktidar terör örgütlerini övüyor, terör örgütleriyle içiçe bu iktidar. Geçmişte El Kaide terör örgütünün lideriyle el ele olan bu iktidar değil miydi? Bugün terör örgütü lideri Apo’yla konuşmuyorlar mı, protokol yapmıyorlar mı, Türkiye’nin geleceğini beraber çizmiyorlar mı? Bu iktidar dönemi kadar terör örgütleriyle içiçe bir başka iktidar olmadı. El Kaide üyelerini Türkiye’de muhafaza etmediler mi bunlar?

Mevcut olan iktidar seçimlere az zaman kala sürekli kendine bir düşman oluşturdu. O düşmanlıkla halkın önüne duvarlar koydu, insanlar arasındaki diyaloğu kesti. Bunlar insanları ötekileştiriyorlar. İnsanlar Hidayet Karaca Bey’in fikirlerine katılır katılmaz, sever sevmez. Hidayet Karaca bugün bir haksızlıkla karşı karşıya mı değil mi soru bu. Hem Anayasa’da devlet sanatı ve sanatçıyı korur diyeceksiniz, dizi 4 yıl önce oynayacak, zaman aşımına uğrayacak, RTÜK Yasası uyarınca eğer suç teşkil ediyorsa yayını durdurma, kesme cezasını vermeyecek kalkıp 4 yıl sonra terör örgütünün propagandası diyeceksiniz, terör örgütünün dizisidir diyeceksiniz. Geçin bunları. Bu kadar ucuz terörist olmaz. Yasalar terör örgütü için silah olacak diyor, şiddet olacak diyor. İnsanların aklıyla oynuyorlar

Türkiye’de hukuk güvenliği yok. Olmadığı için de bunlar diziden terör örgütü de çıkarır, çarşı grubundan da terör örgütü çıkarır.

HANİ O PARALARI PARALEL YAPI KOYMUŞTU?

17 Aralık operasyonunu paralel yapı yaptı diyorlar, peki o çocukların evine o paraları paralel yapı mı koydu? Koyduysa niçin bu Bakan çocuklarına paralar iade ediliyor? Paralel yapı koyduysa ya hazineye koysunlar ya da paralel denilen kişilere versinler o zaman. Niye faiziyle kendileri alıyorlar? Böyle bir ahlaksızlık, böyle bir algı operasyonu olur mu? Amaç yolsuzlukları kapatıp örtbas etmek.

Rahmetli İsmet İnönü’nün bir sözü var; Namussuzlar kadar namuslular cesaretli olursa namussuzlar bu kadar çoğalmaz. Dönem o sözün dönemi.. Namuslu insanların kenetlenme zamanıdır.