Mazhar Bağlı, Erdoğan eleştirisine kızıp gazeteyi bıraktı

Mazhar Bağlı, Erdoğan eleştirisine kızıp gazeteyi bıraktı
Güncelleme:

Mazhar Bağlı, Erdoğan eleştirisine kızıp gazeteyi bıraktı

Mazhar Bağlı, Erdoğan Eleştirisine Kızıp Gazeteyi Bıraktı

AKP'deki iç çatışma, yandaş medyaya da sıçradı. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hakan Albayrak, Mahzar Bağlı'nın Diriliş Postası gazetesini bıraktığını yazdı.
Geçtiğimizde günlerde Diriliş Postası'nda AK Parti'nin genel durumu ile ilgili çarpıcı bir yazı kaleme alan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Hakan Albayrak, eleştirilere yine köşesinden cevap verdi.

"Bana Resiçilik öğretmeye kalkan gençlere teşekkür ederim" diyen Albayarak, "Sorun şu köksüz bir Reisçilik dalgası yükseliyor gençler arasında." dedi.

Hakan Albayarak, Erdoğan'la ilgili yazısından sonra AKP MYK üyesi Mazhar bağlı'nın gazeteyi bıraktığını söyledi.

İşte Albayrak'ın yazısının ilgili kısmı..

İki gündür bite bite bir hal oldum. ‘Reise cart curt ettin, bittin!’ diyen ateşli gençlerin bini bir para. Hepsinin gözlerinden öperim, sağ olsunlar var olsunlar. Önemli bir soruna dikkatimi çektikleri için kendilerine müteşekkirim.

Sorun şu ki köksüz bir Reisçilik dalgası yükseliyor gençler arasında. İslami hareketin nereden gelip nereye gittiği hakkında esaslı fikir sahibi olmayan, adamakıllı bir tefsir okumak şöyle dursun İslamcılığa dair basit bir el kitabı bile okumayan, dünyadaki İslami hareketlerin fikir ve aksiyon öncülerini tanımayan, MNP-MSP-RP-AK Parti geleneğinin beslendiği kaynakları bilmeyen, entelektüel birikimi Twitter’da okuduklarından ibaret kalan, münazara adabını (!) da Twitter’dan edinen, Recep Tayyip Erdoğan’ı ve davayı en iyi ihtimalle magazin meşrepli köşe yazarlarından (belki ben de dahil) öğrenen, üstelik daha ziyade İslamcı birikimin yanından bile geçmeyen köşe yazarlarını tercih eden, bütün bunlardan ötürü de Reis’i arkaplansız ve derinliksiz bir poster resmi gibi gören ilginç bir nesil.

Mazhar Bağlı’ya veda

Sevgili Hacc arkadaşım, Mazhar Bağlı hocamız bizi Reis’le ilgili malum yazılarımızdan ötürü kınayıp Diriliş Postası’ndan ayrıldı. Olsun. Bu günler çabucak geçecek ve gene hep beraber olacağız inşaallah. Aslında zaten öyleyiz de ben anlatamıyorum.

Birbirinden güzel yazıları için teşekkür ediyoruz Mazhar Bağlı’ya. Bir gün yine Diriliş Postası’na çıkacağını umduğumuz yolu açık olsun. Şimdilik elveda. Allah’a ısmarladık.