Mediha Olgun ve Gökmen Ulu tutuklandı

Mediha Olgun ve Gökmen Ulu tutuklandı
Güncelleme:

Sözcü'ye yönelik FETÖ operasyonunda gözaltına alınan Mediha Olgun ve Gökmen Ulu tutuklandı, Yonca Yücekaleli ise serbest bırakıldı.

FETÖ suçlamasıyla 19 Mayıs günü gözaltına alınma kararı verilen Sözcü çalışanları Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.

Savcı, İnternet Sorumlu Müdürü Mediha Olgun, İzmir Muhabiri Gökmen Ulu ve Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli'nin tutuklanmasını talep etti.

Mahkemeye çıkarılan 3 isimden Olgun ve Ulu'nun tututklanmasına, Yücekaleli'nin serbest bırakılmasına karar verdi. 

SÖZCÜ GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ METİN YILMAZ’DAN İLK AÇIKLAMA
Mediha Olgun ve Gökmen Ulu için verilen tutuklama kararı ile ilgili konuşan Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ‘İnşallah bu yanlıştan da dönülür’ dedi.  İşte o açıklama: Maalesef iki arkadaşımız haber yaptıklarından dolayı tutuklama kararı verildi. Tahmin ediyorum, avukatların söylemesine göre, bu suçlamadan da kurtulacağız. Çünkü yöneltilen suçlamalarda bir şey yok. Gökmen’i suikasta ortak olma ile suçluyorlar. Mediha da sadece orada sorumlu haber müdürü, başka hiçbir şeyle alakası yok. Çok acı, çok üzücü bir şey. Umarım adalet yerini bulur, biz adalete güveniyoruz. Hukukun ileride yine işleyeceğini ve adaletin basından ve çalışandan yana olacağını düşünüyoruz. İnşallah bu yanlıştan da dönülür. Arkadaşlarımız da tekrar serbest kalır. Başka gazeteci arkadaşlar da inşallah haberlerinden dolayı tutuklanmaz. Biz kimseyi karalamaya çalışmıyoruz. Biz habercilik yapıyoruz, yapacak da başka bir işimiz yok.
 

UĞUR DÜNDAR
Metin Yılmaz’ın ardından Halk TV canlı yayınına bağlanan Uğur Dündar, algı operasyonu sonucu verilen tutuklama kararlarına ilişkin şunları söyledi: Bizler neyi savunuyoruz? Bu gazete neyi savunuyor? Biz Sözcü çalışanına ‘Sözcü neyi savunuyor’ diye sorduğunuzda. Sözcü okuru tereddütsüz ‘Atatürkçü, laik Türkiye Cumhuriyeti savunucusu olduğunu söyleyecektir.’ Bakın en basitinden kendimden örnek vereyim. Eğer bu hainler başarılı olsaydı. Bizi infaz edeceklerdi. Bu gazetenin köşe yazarları, Yılmaz Özdil, Bekir Coşkun, Emin Çölaşan… Siz bunları FETÖ ile nasıl suçlayabilirsiniz? Bizleri bu örgütle nasıl bağlantılı çalışıyor diye düşünebilirsiniz? Bu gazeteyi sağdan girseniz, soldan dalsanız yukarıdan her türlü operasyonu yapsanız. Elinize Atatürkçülük gelir, demokrasi gelir, laiklik gelir. Bu gazetenin yazarları ülke için canlarını feda etmek için hazırdır. Biz burada FETÖ’yü de yazarız, iktidarı da yazarız. Gerekirse muhalefeti de eleştiririz. Yargıya olan umudumuzu kaybetmek istemiyoruz. Bir yerlerden talimatla bu operasyonu yaptıkları izlemini ortadan kaldırmaları gerekiyor. Bu iş burada bitmez, bir yargıdaki mücadelemizi sürdüreceğiz.

SÖZCÜ