Medya özgür mü dediniz? İşte son üç ayın özgür basın karnesi!

Medya özgür mü dediniz? İşte son üç ayın özgür basın karnesi!
Güncelleme:

Medya özgür mü dediniz? İşte son üç ayın özgür basın karnesi!

Medya özgür mü dediniz? İşte son üç ayın özgür basın karnesi!

Dünyada en çok sayıda gazeteciyi hapse atan ülkeler sıralamasında Türkiye’nin, iki yıldır üst üste birinci olduğu açıklamasıyla birlikte, son üç aylık dönemde basın tarihine kara harflerle yazılacak 35 demokrasi utancı sıralandı.


Merkezi ABD’de bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) bu yıl hazırladığı özel raporunda dünyada, en fazla tutuklu gazeteci bulunduran ülkeler arasında Türkiye 10'uncu sırada yer almıştı.

Türkiye’yi “Gazeteciler için dünyanın en büyük cezaevi” olarak nitelendiren CPJ, Türkiye’yi, en çok gazeteci tutuklayan ülkeler arasında Çin, İran, Eritre, Etiyopya, Vietnam, Mısır, Suriye, Miyanmar ve Azerbaycan’dan sonra saydı. Ancak dünyada en çok sayıda gazeteciyi hapse atan ülkeler sıralamasında Türkiye’nin, iki yıldır üst üste birinci olduğu açıklandı. Türkiye'yi, İran ve Çin izliyor.

CPJ, basın bildirisinde, 14 Aralık’ta Zaman gazetesi yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu başkanı Hidayet Karaca’nın dizi senaristleri ve polis görevlileriyle birlikte “hükümet karşı komplo” iddiasıyla gözaltına alındığını da hatırlatıyor.

Basın özgürlüğünü korumak amacıyla gazeteciler tarafından 1950 yılında kurulan Viyana merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) de "Demokrasi Risk Altında" başlığını taşıyan Türkiye raporunu açıkladı. IPI, raporda Türkiye’de insan haklarının, ifade ve medya özgürlüğünün gerilediğini tespit etti, gazetecilere yönelik açılan davaların ve tutuklamaların demokrasiyi tehdit eden en ciddi ihlaller olduğunu belirtti.

Öte yandan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), 2015 yılı Dünya basın özgürlüğü Endeksi’ne göre Türkiye, 2014 yılına göre 5 sıra birden gerileyerek, 180 ülke arasında 149’uncu oldu. RSF raporunda yapılan açıklamada ise şu ifadeler dikkat çekmişti:

“Büyük yolsuzluk iddialarının kaya çarpmışa döndürdüğü hükümet, 1. numaralı devlet düşmanı ilan ettiği Gülen hareketini bitirmek için her yola başvurması hukukun üstünlüğünü kötüleştiriyor.”

İşte son üç aylık dönemde basın tarihimize kara harflerle yazılacak 35 demokrasi utancı:

1. Senaryodan tutuklanan Hidayet Karaca hala cezaevinde

‘Makul şüphe’ yasasının onaylanmasından sonra, senarist, yönetmen ve yapımcıların da aralarında bulunduğu ‘medyaya darbe’ operasyonunda Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca gözaltına alındı. Ekrem Dumanlı çıkartıldığı mahkemece serbest bırakılırken; ifade vermeyi reddeden Hidayet Karaca, tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderildi.

2. Mehmet Baransu tutuklandı

Balyoz Darbe planına ilişkin yayınladığı belgeler nedeniyle gözaltına alınan Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, İstanbul’da ‘Devletin güvenliği bakımından gizli kalması gereken belgeleri temin ettiği’ suçlamasıyla tutuklandı.

3. Gazeteci Kabaş’a tweet baskını

Gazeteci Sedef Kabaş, bir ay önce attığı yolsuzluk tweeti yüzünden, evine sabah vakti baskın yapılarak gözaltına alındı. 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik veren hâkimin ismini unutmayın” mesajı için hakkında soruşturma açıldığı öğrenilen Kabaş’ın, telefon ve bilgisayarına, oğlunun çizgi film seyrettiği tablete el kondu. Basın suçlarına bakan savcı Vedat Yiğit, gözaltı kararını ‘terörle mücadelede görev almış şahısları hedef göstermek ve hakaret’ gerekçesiyle verdi.

4. Gazeteci Emre Uslu’ya örgüt suçlamasından yakalama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'casusluk' ve 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortandan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' suçlarından, aralarında Emre Uslu'nun da olduğu 80 şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yurt dışında olduğu belirtilen Uslu hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

5. Yolsuzluk haberi yapan Taraf Muhabiri Hüseyin Özkaya’ya hapis istemi

Yolsuzluk iddialarıyla ilgili savcılık takipsizlik kararı verirken bunu gündeme getiren gazeteciler ardından ard arda davalar açılıyor. Son olarak Taraf gazetesi muhabiri Hüseyin Özkaya hakkında dokuz yıl hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Özkaya’ya dava, 17 Aralık’ta evindeki ayakkabı kutularında 4,5 milyon dolar çıkan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın durumunu yazdığı için açıldı. Aslan hakkında takipsizlik kararı verilirken Özkaya, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “soruşturmanın gizliliğini ihlal” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla yargılanıyor. Özkaya’nın, Ceza Kanunu’nun 285 ve 288. Maddelerden hapsi isteniyor.

6. Ergun Babahan hakkında 2 yıl 8 ay hapis talebi

Savcılık, Millet gazetesi yazarı Ergun Babahan hakkında, 17 Aralık 2014 tarihinde yayımlanan "Hep Beraber Haykıralım: Hırsızdan Hesap Sorulacak" başlıklı yazsında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'a “hakaret” ettiği gerekçesiyle 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Konuyu değerlendiren Babahan, "İfade özgürlüğüne yapılan darbelere bir başka örnek. Gerçek demokrasiye inananlar böyle davalarla, hapislerle sinip susmaz” dedi.

7. Hem şiddet gördüler hem taş atmakla suçlandılar

Doğubayazıt ilçesinde 6-8 Ekim Kobanê protestolarında haber takibi yapan ve polislerin şiddetine maruz kalan 5 gazeteci, haklarında açılan soruşturma kapsamında Doğubayazıt Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 6-8 Ekim Kobanê protestolarında haber takip eden Dicle Haber Ajansı (DİHA) Doğubayazıt muhabiri İdris Gül, DHA muhabiri Sedat Budak, Denge TV muhabiri Yusuf İba, Halkın Sesi Gazetesi muhabiri Cemal Basut ve Narinkale Gazetesi muhabiri Enver Basut hakkında polislerin suç duyurusu üzerine soruşturma açıldı. Gösteri sırasında şiddete maruz kalan gazeteciler, "taş atmak"la suçlanıyor.

8. Eleştiri yapmak hakaret sayıldı: 58 isme soruşturma açıldı

Twitter’da Anadolu Ajansı’na eleştirdikleri gerekçesiyle Emre Uslu, Can Dündar ve Erdal Beşikçioğlu’nun da aralarında olduğu 58 kişi hakkında ‘hakaret, iftira ve tehdidin yanı sıra halkı kin ve düşmanlığa tahrik‘ suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

Hakkında soruşturma açılan 58 isim arasında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve muhabiri Ahmet Şık, Hürriyet Gazetesi yazarı Melis Alphan, Milliyet Gazetesi muhabiri Burcu Karakaş, Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Arslan, Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu ve Metin Uca; CHP milletvekilleri Umut Oran ve Müslim Sarı ile Fazıl Say, Erdal Beşikçioğlu ve Atilla Taş da var.

Küfür yok; soruşturma var

Ancak bu isimlerin Anadolu Ajansı’na yönelik küfür ya da hakaret içeren hiçbir paylaşımı bulunmuyor. Soruşturma dosyasına giren ‘tweet‘lerden bazıları şöyle:

Fazıl Say: Anadolu Ajansı büyükşehirlerde önce kırsal kesimi vererek asıl sonuçları manipüle etmeye kalkışmıştır.

Can Dündar: Anadolu Ajansı genel müdürünün Bülent Arınç’ın eski basın danışmanı olduğunu hatırlatmakta yarar var.

Ahmet Şık:AKP-Cemaat savaşının seçim cephesindeki askerleri Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı (Cemaat) oldu. Abonelik iptali için yeterli veri.

Melis Alphan: Ya bu yüz karası Anadolu Ajansı nasıl bu kadar fark koyuyor? Hayallerindeki sonuçları mı yazıyorlar?

Umut Oran:CHP’nin vefakâr partilileri Anadolu Ajansı’nın haberlerine itibar etmeyin.

9. Gazeteci Gülseven’e Erdoğan’a hakaret suçundan ceza

Yurt gazetesindeki köşe yazısında başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan gazeteci Hakan Gülseven mahkûm oldu. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, “kamu görevlisine karşı basın yoluyla aleni bir şekilde hakaret etme” suçundan gazeteciyi bir yıl iki ay hapis cezasına çarptırırken, cezayı 7 bin lira adli para cezasına çevirdi.

10. Twitter paylaşımına Erdoğan’a hakaretten hapis istemi

Tiyatro ve dizi oyuncusu Nazlı Gonca Vuslateri hakkında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Can, hazırladığı iddianamede, bir mizah dergisinde yer alan karikatürü Twitter üzerinden paylaşan Vuslateri’nin 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını istedi.

11. Gazeteciye şiddet uygulayan polislere takipsizlik

6 Kasım 2014 tarihinde Eğitim-Sen’in Hakkâri’de düzenlediği eylemi görüntülemek isterken polisin şiddetine maruz kalan Yüksekova Haber gazetesi muhabiri Kadir Kaya’nın olayla ilgili suç duyurusu sonuçsuz kaldı. Savcılık, Kaya’nın şikâyetiyle ilgili 16 Şubat 2015’te takipsizlik kararı verirken, bu karara yapılan itiraz da Sulh Ceza Hâkimliği tarafından reddedildi.

12. Yolsuzluk haberleri nedeniyle dava açılan iki gazeteci beraat etti

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili haberler nedeniyle Cumhuriyet gazetesine açılan iki ayrı davada yargılanan gazetenin haber müdürü Aykut Küçükkaya ile eski genel yayın yönetmeni İbrahim Yıldız beraat etti.

Gazeteciler, yolsuzluk soruşturmaları şüphelilerinden Yasin el Kadı, Usame Kutub, Cengiz Aktürk ve eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın şikâyetleri nedeniyle hapis cezası istemiyle yargılanıyorlardı.

13. Penguen çizerlerine 14 ay hapis cezası

Mizah dergisi Penguen'in çizerleri Bahadır Baruter ve Özer Aydoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle 14 ay hapis cezasına mahkûm oldu. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, davanın 25 Mart tarihli ikinci duruşmasında, derginin 21 Ağustos 2014 tarihli sayısının kapağında yer alan ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini konu alan karikatür nedeniyle mahkûm olan Baruter ve Aydoğan hakkındaki cezayı 7 bin TL para cezasına çevirdi.

14. Yazar Hayko Bağdat’a dava

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter üzerinden kendisine iftira ve hakarette bulunduğu, ayrıca halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla gazeteci Hayko Bağdat'tan şikâyetçi oldu ve 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gökçek, Ermeni kökenli yazarın, sosyal paylaşım sitesi hesabı üzerinden "melihgökçekermeniymiş" etiketiyle paylaşımlarda bulunduğunu ve söz konusu ifadenin “tiksinti veren” anlamında kullanılan bir kelime olduğunu savundu. Konuyla ilgili Twitter’dan yorum yapan Bağdat ise, “Melih Gökçek ona Ermeni dediğim için bana dava açmış. Çok eğleneceğiz” dedi.

15. Hollandalı gazeteciye gözaltı

Diyarbakır’da yaşayan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink, Twitter hesabından İngilizce olarak terör örgütü propagandası yaptığı ve devlet hakkında olumsuz kanaat oluşmasına yönelik paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla Diyarbakır’da gözaltına alındı. Geerdink, ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmeden savcının talimatıyla Emniyet Müdürlüğü’nden serbest bırakıldı.

16. Gazeteciler ifadeye çağırıldı

17 – 25 Aralık yolsuzluğunu haberleştiren Radikal Gazetesi muhabiri Fatih Yağmur ve T24 internet haber sitesi muhabiri Arzu Yıldız ifadeye çağrıldı.

17. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birgün'e suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı, Bürgün Gazetesi’nin 17 Şubat 2015 tarihli nüshasında ‘Biz senin nefret ettiğin 35 milyonuz! Biz de işledik aynı suçu… Madem öyle bizi de alın! Çamura batırdığınız memleketi kurtarın’ spotu ve ‘Katil ve Hırsız Erdoğan’ manşeti ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

18. Yazar Yasemin Çongar 'şüpheli' olarak ifade verdi

Taraf Gazetesi eski yöneticisi Yasemin Çongar, Balyoz davası sanıklarına kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla İstanbul’da savcılığa ifade verdi. Bir dönem Taraf gazetesinde şimdi Türkiye gazetesinde yazarlık yapan Yıldıray Oğur da aynı dava kapsamında ‘tanık' sıfatıyla ifade verdi.

19. Gazeteci yazar Can Dündar ifade verdi

Gazeteci Can Dündar, Cumhuriyet Gazetesi’nde genel yayın yönetmeni olmadan önce 2014 yılının Temmuz ayında ‘17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’na ilişkin yazdığı yazılarında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a ve oğlu Bilal Erdoğan’a ‘hakaret’ ve ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal’ suçlamalarıyla hakkında açılan iki dava kapsamında İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkime ifade verdi.

20. Gazeteci Göktaş hapisten son anda kurtuldu

İzmir' de bir kadının karakolda işkence görmesiyle ilgili savcılık mütalaasını skandal olarak haber yaptıktan sonra hapis istemiyle yargılanan Milliyet gazetesi muhabiri Kemal Göktaş beraat etti.

21. CİHAN muhabirleri Avea’nın toplantısından yaka paça dışarı atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı programda Cihan Haber Ajansı ekibi, ‘akreditasyonu olmadığı’ iddiasıyla yaka paça dışarı çıkartıldı. Meslektaşlarının gözü önünde dışarı atılan CİHAN muhabiri Hüseyin Aydın, gözyaşları içerisinde yapılanları ‘utanç verici’ olarak niteledi.

22. Gazeteciyi tehdit eden Vali’ye 2 bin TL ceza

Ali İsmail Korkmaz davası hakkındaki haberleri nedeniyle gazeteci İsmail Saymaz’a “Oğlum İsmail” başlıklı bir e-mail göndererek, ‘adi’ ve ‘şerefsiz’ diyen, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna mahkûm oldu. Bakırköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi Hâkimi Mustafa Akyıldız, davanın 27 Mart’ta görülen karar duruşmasında, kişilik haklarına saldırıda bulunmaktan suçlu bulduğu Tuna’nın 2 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

23. Gazeteciler darp edildi

Berkin Elvan’ın ölümünün birinci yıldönümü nedeniyle Türkiye genelinde yapılan anma ve protestolara katılanlara polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Ankara’da yaşanan müdahaleyi görüntülemek isteyen gazeteciler darp edildi. DHA muhabiri Tahsin Güner’in kamerası, Birgün Gazetesi foto muhabiri Recep Yılmaz’ın fotoğraf makinesi kırıldı. Saldırı esnasında bir esnaf da Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) muhabiri Feti Balaban’a saldırdı. Milliyet Gazetesi foto muhabiri Ünal Çam da polis tarafından gazeteci olduğu bilinmesine karşın gözaltına alınmaya çalışıldı.

24. Kitaba toplatma istemi

Gazeteci Mustafa Hoş’un Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili yazdığı ‘Big Boss’ adlı kitabına toplatma ve dağıtımını durdurma davası açıldı. Hoş’tan, ‘basın-yayın yoluyla hakaret ve iftira’ iddiasıyla 20 bin lira da manevi tazminat talebinde bulunuldu. Kitabın kitapçılarda olmasına bile izin verilmediği kaydedildi.

25. SPK müfettişleri Taraf'ın yayın toplantısını bastı

Taraf Gazetesi’nin 25 Şubat 2015’teki gündem toplantısı, yazı işleri masasında çalışan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) müfettişleriyle yapıldı.

26. TV’ye TBMM’de sansür

Bugün TV Parlamento Muhabiri Uğur Telli, AKP Osmaniye Milletvekili Suat Önal ile yapamadığı röportaj nedeniyle ceza aldı. Önal’ın, çalıştığı kuruma ilişkin ‘yanlı haber vereceği’ düşüncesiyle Telli’nin ‘Sayın Vekil röportaj vermek ister misiniz?’ sorusuna ‘Hayır’ cevabının kameraman tarafından kaydedilip montajda kullanması üzerine yaşanan olay üzerine bir gazetecinin Meclis yerleşkesine sokulmamasına kadar vardı. Konuya ilişkin kararı alan TBMM Basın İlişkiler Kurulu Başkanlığı’nın, gazeteci Telli’nin savunmasını bile beklemeden bu kararı alması tepkiyle karşılandı.

27. RTÜK’ün kanallara cezası

Hükümetin geçen yılın son günlerinde ‘Taşhiyeciler’ adıyla yaptığı ve terör örgütü suçlamasıyla yürüttüğü operasyon kapsamında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın aralarında bulunduğu kişiler gözaltına alınmış; Dumanlı ifadesinin ardından serbest bırakılırken Karaca ve bazı kişiler tutuklanmıştı. Hidayet Karaca’nın tutukluluğunu protesto için ‘Medyaya Darbe’ logosuyla yayın yapan televizyon kanallarına RTÜK tarafından para cezası verildi.

28. İnternete erişim yasağı TBMM'de kabul edildi

Başbakanlık ya da bakanların internete erişim yasağı getirmelerini sağlayan yasa Meclis’ten geçti. İnternet düzenlemesinin de yer aldığı torba yasa teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Erişim yasağı yaşam hakkı, kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik, kamu düzeninin korunması gibi gecikmesinde sakınca bulunan hallerde getirilecek. TİB’in kararı 4 saat içinde uygulanacak ve içerik ya da erişim yasağı kararı 24 saat içinde sulh ceza hakiminin onayına sunulacak.

29. Charlie Hebdo baskını davası

Hz. Muhammed’in karikatürünü yayınladığı için Fransa’nın başkenti Paris’te saldırıya uğrayan ve 12 çalışanını kaybeden Charlie Hebdo’ya destek vermek amacıyla dergiden bir seçki yaparak 14 Ocak 2015 tarihli sayısında ek olarak yayınlayan Cumhuriyet gazetesi dağıtımdan önce matbaada savcılık tarafından engellendi, yapılan denetimin ardından gazetenin dağıtımına izin verildi.

30. Sanatçı, siyasetçi ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 27 kişiye suç duyurusu

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ceyda Karan'ın da aralarında yer aldığı siyasetçi, sanatçı ve gazetecilerden oluşan 27 kişi hakkında, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin söylemleri ve paylaşımları nedeniyle "halkı ırk, din, dil ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek" ile "halkı hükümete karşı silahlı eyleme teşvik etme" suçlarından soruşturma açılması talebiyle suç duyurusunda bulunuldu.

31. Sansürden yandaş yazar da nasibini aldı

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’ın Hakan Fidan’la ilgili yazısı gazetenin 11 Şubat 2015 tarihli sayısında yayınlanmadı. Köşe yazısının, ilgili sayfada yer olmadığı için yayınlanmadığı belirtilirken, Albayrak’ın yazısı gazetenin web sitesinde yer buldu. Türkiye basınında ender rastlanan bu olay Albayrak’ın paylaştığı tweet’le ortaya çıktı.

32. 2015’in ilk ayında 30 gazeteci işini kaybetti!

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) hazırladığı medya raporuna göre 2015 yılının ilk üç ayında 30 gazeteci işini kaybetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, 92 yıllık tarihi boyunca düşünce ve ifade özgürlüğü açısından en karanlık dönemlerinden birini yaşadığını belirten ÇGD Ankara Şube Başkanı Can Güleryüzlü, “Raporda dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de bazı basın yayın organlarının zerre kadar meslek etik kurallarına uygun davranmayarak adeta iktidarı sözcülüğüne girişmişlerdir” dedi.

33. İsyana teşebbüs: Az kalsın hayatı durdurtacaklardı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Berkin için 11 Mart'ta hayatı durdur' sloganı ile klip çeken CHP Aydın Milletvekili Adayı Tayfun Talipoğlu, Tarık Akan, Zuhal Olcay ve Mustafa Altıoklar'ın da aralarında bulunduğu 11 sanatçı hakkında soruşturma başlattı. 'Suç işlemeye tahrik' suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Mustafa Altıoklar savcılığa ifade verirken, diğer isimlerin de ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

34. Dört gazeteye terör örgütünün propagandasını yapmaktan soruşturma açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Hürriyet, Cumhuriyet, Posta ve Bugün gazeteleri hakkında, "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan soruşturma başlattı.

35. Bu da RTÜK tarafsızlığı!

RTÜK, Samanyolu Yayın Grubu’nun 14 Aralık operasyonları sırasında yaşananları dakika dakika yayınlamasını kusurlu bularak para cezası verdi. Samanyolu Yayın Grubu’nu tarafsız davranmamakla suçlayan RTÜK, gönderdiği kararda ‘Yayın akışında; Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu şahıslara yönelik gözaltı operasyonları, gelişmeler, operasyon karşısındaki tepkiler, eleştiriler ve açıklamalar yer almıştır’ ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Meydan Gazetesi)