MEDYAYA DARBE OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME

MEDYAYA DARBE OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME
Güncelleme:

Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı 'nın da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklama talebiyle mahklemeye sevk edildi.

MEDYAYA DARBE OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME

Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı 'nın da aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklama talebiyle mahklemeye sevk edildi.

Medyaya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınanların savcılık ifadesi tamamlandı. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve  Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ’nın da aralarında  bulunduğu 16 kişi mahkemeye sevk edildi.

EKREM DUMANLI ADLİYEDE

Özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonunda 4 gündür gözaltında tutulan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, adliyeye getirildi.

Eyüp Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Ekrem Dumanlı, buradaki işlemlerinin ardından çevik kuvvet aracıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

DUMANLI VE KARACA SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Özgür medyaya yönelik 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca sağlık kontrolünde geçirildi.

Medyaya yönelik operasyonda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 16 kişinin sorgusu dün saat 23.30 sıralarında sona erdi. Ancak savcı, gözaltı süresinin son anına kadar karar vermedi. Sorgusu tamamlanan 16 kişinin sabah saatlerinde mahkeme sevk edildiği öğrenildi. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca Eyüp Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Her iki isim de daha Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü.

Avukat Fikret Duran "Bizlere soylememesine rağmen anliyoruz ki Sayın Karaca ve Dumanlı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Birazdan hastaneye götürülecekler. Hastaneden rapor alındıktan sonra adliyeye götürülecekler. Saat 09.00'da mahkeme sorgusunun başlayacağını düşünüyoruz. Sn Hidayet Karaca hakkında dosyada hiç bir delil yok. Dosya ellerinde patladi.Buna rağmen tutuklama istenmesi yargının bittiğinin resmidir. Sn Karaca 20 sayfa tutan ifadesinde savciya hukuk dersi verdi, adeta manifesto sundu. Bazı siyasetçilerin sık sık "70 yaşında ama bir adam" dediği kişinin dosyada ne şikayeti var ne ifadesi var.

Sorusturma dosyasi 2014 Ekim ayında açılmış fakat soruşturma ve gözaltına alınanlar Sabah G.nin 22.03.2014 tarihli haberinde aynen yazilmis. Bu haber gösteriyor ki önce medyada haber yapıp sonra sorusturma açıp operasyon yaptırıyorlar. Kim  kime kumpas kuruyor gün gibi çok açık. Muvekkilimin söyleyeceği 1 cümleden korkanlar hastaneye gotururken bile köşe kapmaca oynuyor, kameralarin çekmesini istemiyor." dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan  18 şüphelinin ifade verme işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis  memuru Mustafa Altunbulak, Cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakıldı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Televizyonu  Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder,  eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı'nın da arasında bulunduğu 16  şüphelinin Sabah adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar  kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan  şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce,  Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet  Tombulca, Samim Noyan ve Fahri Sarrafoğlu serbest bırakılmıştı.