Mehmet Metiner LGBTİ sunumuna gidiyor

Mehmet Metiner LGBTİ sunumuna gidiyor
Güncelleme:

Tiran'da yapılacak ve Avrupa Parlamentosu tarafından düzenlenecek olan, \"Temel Haklar, Ayrımcılık Yasağı ve LGBTİ Dahil Olmak Üzere Hassas Grupların Korunması\" başlıklı seminere, CHP'li Binnaz Toprak ve MHP'li Ruhsar Demirel'le birlikte AKP'den Meh

Mehmet Metiner LGBTİ sunumuna gidiyor

Tiran'da yapılacak ve Avrupa Parlamentosu tarafından düzenlenecek olan, "Temel Haklar, Ayrımcılık Yasağı ve LGBTİ Dahil Olmak Üzere Hassas Grupların Korunması" başlıklı seminere, CHP'li Binnaz Toprak ve MHP'li Ruhsar Demirel'le birlikte AKP'den Mehmet Metiner katılacak.

 Avrupa Parlamentosu tarafından Tiran'da 20-21 Kasım'da düzenlenecek “Temel Haklar, Ayrımcılık Yasağı ve LGBTİ Dahil Olmak Üzere Hassas Grupların Korunması” başlıklı seminere, CHP'li Binnaz Toprak'ın yanı sıra Ak Parti'den Mehmet Metiner ile Ziver Özdemir ve MHP'den Ruhsar Demirel de katılacak.

TBMM Genel Kurulu'nda 4 Kasım'da yapılan oylama sonucunda seminere katılım için onay çıktı. Milliyet gazetesinden Burcu Karakaş'ın haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Temel Haklar Ajansı'nın da katılım göstereceği üst düzey etkinlikte, AB'de LGBTİ hakları ve AB üyeliğine aday ülkelerde LGBTİ'lerin durumu tartışılacak. Toplantıda, AB adayı ülkelerin milletvekilleri ve Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri bir araya gelecek. Etkinliğe ayrıca, Kaos GL Hukuk Danışmanı avukat Hayriye Kara ve LGBTİ Aileleri ve Yakınları Grubu LİSTAG'dan Günseli Dum da katılacak. İki günlük seminer kapsamında, Arnavutluk Parlamento Sözcüsü Ilir Meta, AB Konseyi İtalya Dönem Başkanlığı İnsan Hakları Komitesi Başkanı Gianludovico de Martino di Montegiordano da konuşma yapacak.(RADİKAL )