MHP'den Okay Gönensin'e sert sözler

MHP'den Okay Gönensin'e sert sözler
Güncelleme:

MHP’li İsmet Büyükataman, Okay Gönensin’in iddialarına karşılık, “Devlet Bahçeli’nin Kürt karşıtlığından beslendiğini iddia etmek için ebleh olmak yetmez, ayrıca ileri derecede bir geri zekâya sahip olmak gerekir ki, yazısından anladığımız kadarıyla bu ha

MHP Genel Sekreteri Büyükataman, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye ziyareti ve Vatan Gazetesi Yazarı Okay Gönensin’in yazısındaki ithamlara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Büyükataman “Hatırlanacağı üzere; 29 Ekim 2014 tarihinde, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 91. yılında, bu coğrafyada Selçukluların, Osmanlıların mirasını devralarak, ateş çemberinin içerisinden çıkılarak kurulmuş olan Türk devleti en acı, en kara günlerinden birisini yaşamıştı” diyen Büyükataman, Barzani’nin Kobani’ye gönderdiği peşmerge grubunun Habur sınır kapısından Türkiye’ye girişini anımsattı.

“YAZAR MÜSVEDDESİ…”

26-27 Şubat’ta da Barzani’nin önce İstanbul’a gelerek Mabeyn Köşkü’nde Cumhurbaşkanıyla, sonra da Ankara’da Başbakanla görüştüğünü hatırlatan Büyükataman, IKBY bayrağının Türk bayrağıyla eş tutularak yan yana asılmasına tepki göstererek şunları söyledi:

“Bu olaya en sert tepkiyi tabidir ki Milliyetçi Hareket Partisi vermiştir. Sayın Genel Başkanımız TBMM Grup Toplantımızda; ‘Bizim Barzani’nin bayrağını vatan semalarında, Başbakanlık odalarında görmeye tahammülümüz kesinlikle yoktur’ demiştir. Her ne hikmetse bu söz Vatan Gazetesi Yazarı Okay Gönensin’i rahatsız etmiş ve Sayın Genel Başkanımızı ‘Kürt Karşıtlığından beslenmekle’ itham etmiştir. Öncelikle yazar müsveddesi olan bu zata şunu hatırlatmak gerekir. Devlet Bahçeli’nin Kürt karşıtlığından beslendiğini iddia etmek için ebleh olmak yetmez, ayrıca ileri derecede bir geri zekâya sahip olmak gerekir ki, yazısından anladığımız kadarıyla bu haslet kendisinde ziyadesiyle mevcuttur.

Biz Milliyetçi Hareket olarak her zaman şunu savunduk; Kürt kökenli kardeşlerimizi sorun olarak gören değerlendirme ve tespitlere şiddetle karşıyız, karşı durmaya devam edeceğiz.


Kürtler ile Türkler ayrı değerlendirilemez, bir bütündür, kardeştir. Kürtler, Türk Milletinin kıymetli bir parçasıdır.  Unutuyorlar ki bu topraklarda son sözü daima Türk milleti söyler. Yunanlıları topraklarımıza saldırtarak mahvolmalarına sebep olan İngilizler gibi Amerikalılar da aslında Kürtlerin mezarını kazmaktadır. Coğrafyanın işbirlikçisi, emperyalistlerin köpeği durumuna bilerek düşürülenler yarın kendilerine sahip çıkılmayacağını görmelidir. Şerif Hüseyin örneği bölge olarak da, tarih olarak da çok uzak değildir.”