Milliyet'te 41 yıl sonra gelen ayrılık!

Milliyet'te 41 yıl sonra gelen ayrılık!
Güncelleme:

Demirören Medya Grubu'na bağlı Milliyet Gazetesi'nde bir ayrılık yaşandı.

Milliyet Gazetesi'nde Adana Yazı İşleri Müdürlüğü görevinde bulunan Mustafa Akköse ile gazetenin yolları ayrıldı.

Akköse 41 yıl 3 ay süren bir hizmetin ardından gerçekleşen ayrılığını "MİLLİYET’E 'VEDA' ZAMANI" başlıklı duygu yüklü bir yazıyla duyurdu.

İşte Akköse'nin veda yazısı:

Yıl 1975. 2 Mart’ta askerden geldim ve 4 Mart’ta Milliyet’e başladım. Acısıyla tatlısıyla geçen günlerim oldu. Bugün ismimle özdeşleşmiş olan Milliyet Gazetesi Adana Yazıişleri Müdürlüğü’nden ve Milliyet’ten ayrılma zamanı geldi.
41 yıl 3 ay hizmet verdiğim Milliyet’e çok şey gördüm çok şey öğrendim. Çok şeyde kaybettim. En önemlisi gençliğim burada geçti. 22 yaşında girdiğim bu camiada hep dik durdum. Kimseye yaranmak için gazetemi kullanmadım. Milliyet meşalesini hep üstte tutmaya çalıştım. Bunda da kendi adıma başarılı olduğuma inanıyorum.
Rahmetli Apdi İpekçi ve yine rahmetli Çetin Emeç gibi isimlerle çalışmanın onurunu ve gururunu yaşadım. Onlardan birşeyler öğrenmeye çalıştım. Küçük bir anımı anlatmak istiyorum. Yıl 1976. Milliyet Cagaloğlu’nda birinci katta pikaj montaj yapılıyor. Cengiz Hastürk abimizi ziyarete gittiğimde sayfaya bakarken ince bıyıklı birinin yaklaştığını gördüm. Bu Abdi İpekçi idi. Pikaja baktı. Cengiz abi Adana’dan geldiğimi söylediğinde elini omuzuma koyarak şöyle dedi: Milliyet bir okuldur. Bu okulu bitirebilmen için çok çalışman gerek. Bende çok çalıştım ve emeğimin hakkı olan yerlere geldim diye düşünüyorum.
55 yıllık serüvenin 41 yılında birlikte olduğum Milliyet ailesi’nden bugünden itibaren koparılmış oldum. Üzülmedim tüm kademeleri tek tek atlayarak kendime bir yer edindim ve Yazıişleri Müdürlüğü’ne kadar çıktım. Üzüldüm. 55 yıllık Milliyet’in Adana’da bürosunun kapanması ve Milliyet adının sadece gazete bayilerinde görülmesinin olması.

Milliyet'te 41 yıl sonra gelen ayrılık! - Resim : 1

Mustafa Akköse 40. yıl kıdem ödülünü geçtiğimiz yıl düzenlenen törenle Revna Demirören'in elinden almıştı.

MEDYARADAR