Mobilya şirketleri yurtdışına açılıyor!

Mobilya şirketleri yurtdışına açılıyor!
Güncelleme:

Son yıllarda Türk şirketlerinin uluslararası pazarda söz sahibi olmak istemesi ve dünya pazarından daha büyük pay alma arzuları onları dışa yönlendirdi.

Özellikle son 5 yıldır Türk şirketlerinin yurtdışı iştiraklerinde gözle görülür bir artış var. Dünya ekonomilerinde ciddi bir resesyon ve petrole bağlı ekonomilerde büyük çöküşler gözlenirken, Türkiye ekonomisinin şaşırtan seviyeden %4 seviyelerinde büyümesi ve önümüzdeki dönemde de büyüme rakamlarını pozitif olarak açıklaması dünya ekonomisi üzerinde Türkiye’nin önemini pekiştiriyor.

Avrupa, Rusya ve Ortadoğu’da yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Türk ekonomisinin büyümesinde hiç şüphesiz Türk firmalarının, sağlanan sübvansiyonların ve bürokratik sadeliğin etkisi ile, yurtdışına açılmalarının önemi büyük. Ülkeye kayda değer bir döviz girişi sağlayan yurtdışındaki Türk firmaları ekonominin en önemli damarlarından birini oluşturuyor.

Son yıllarda Mobilya ve dekorasyon konusunda dünya liginde önemli atılımlar yapan mobilya sektörü de yurtdışı pazarlara açılıyor. Türkiye’de klasik mobilya ve lüks dekorasyon denildiğinde akla ilk gelen ve aynı zamanda dünya markası olma yolunda yaptığı sıradışı atılımlar ile kendinden söz ettiren Asortie Mobilya’da yurtdışı pazardaki payını artırmak için farklı ülkelerde mağazalar açıyor. Daha önce Sırbistan, Ukrayna ve Dubai mağazasını açan Asortie Mobilya, şimdide kardeş ülke Azerbaycan’nın başkenti Bakü’de muhteşem bir mağaza ile atılımlarını sürdürüyor.

Asortie Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve genç işadamı Murat ERAT, Bakü mağazası ile Azerbaycan’da varolan pazar paylarını ilk bir yıl içinde % 45-60 oranında artırmayı hedeflediklerini söyledi. Azerbaycan’a hali hazırda çok fazla ürün satışı yapabildiklerini ve bir mağaza ile müşterilerine daha yakın olabileceklerinin altını çizen Murat ERAT, yurtdışı mağaza atılımlarının 2016 yılı içinde Kazakistan ile devam edeceğini söyledi.

Yurtdışında doğrudan veya dolaylı yatırım yapmanın ülkeminiz ekonomisine önemli katkıları olduğu dile getiren Murat ERAT, imkânı olan bütün işadamlarını yurtdışındaki fırsatları görmeleri için, buraları gezmeye, fuarlara katılmaya ve özellikle Dış Ticaret Müsteşarlıklarından bilgi alamaya davet ediyor.

Asortie Yönetim Kurulu Başkanı Murat ERAT konuşmasını sonunda “ Artık eski Türkiye yok. Herhangi bir ülkedeki Ticari Ataşeliğe veya diğer ilgili birimlere müracaat ettiğinizde sizleri çok iyi şekilde karşılıyorlar ve doyurucu bilgiler ile sizleri yönlendiriyorlar. Artık işadamlarımız eski Türkiye’nin hantal yapısını unutsunlar ve bu kurumlara başvurmaktan çekinmesinler. Biz Asortie Mobilya olarak Pazar araştırması yaparken devletin ilgili birimlerinin bize olan ilgisinden çok memnun kaldık. Bu iş dünyası için çok önemli bir imkândır. Bu imkânı iyi kullanmak ve doğru yatırımlar ile ülkemize döviz girdisi sağlamak bizi dünya ekonomi liginde her zaman el üstünde tutacaktır.” dedi