Murat Belge ve Aydın Engin'e yönelik saldırı ihbarıyla ilgili Cumhuriyet'ten çağrı geldi

Murat Belge ve Aydın Engin'e yönelik saldırı ihbarıyla ilgili Cumhuriyet'ten çağrı geldi
Güncelleme:

Cumhuriyet Gazetesi iki aydında yönelik suikast ihbarına kayıtsız kalmadı. Gazete bugün yetkililere çağrı yaptı ve \"Bu tehditi aydınlatın\" diye yazdı

İŞTE CUMHURİYET'İN ÇAĞRISI

 

Bu ülke karanlık odaklarca planlanıp tetikçiler aracılığıyla uygulamaya konulan birçok suikast ve cinayete tanık oldu.

Özellikle iç ve dış sorunların yoğunlaştığı zor dönemlerde ülkenin aydınlarını, gazetecilerini, akademisyenlerini hedef aldılar. Kemal Türkler, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Doğan Öz, Onat Kutlar, Musa Anter, Vedat Aydın, Necip Hablemitoğlu, Hrant Dink... isimlerini burada tek tek sayamayacağımız onlarca aydınımız katledildi. Toplumda korkunun egemen kılınması, kargaşa ve kaosun derinleştirilmesi için bu toplumun aydınları acımasızca öldürüldü. Her defasında yeter artık, bu son olsun temennileri dile getirildi. Kamuoyunun bildiği gibi bu gazete terör yüzünden en fazla kayıp veren basın kuruluşudur.

Bu cinayetlerin hemen hepsinde cinayetin arkasındaki karanlık güçler faili meçhul kalmıştır. Bazılarında tetikçi olarak kullanılanlar yargı önüne çıkarılabilmişse de, büyük çoğunluğunda olay aydınlatılamamış, tarihin karanlık sayfalarına gömülmeye çalışılmıştır. Gençlere, muhaliflere, öğrencilere, sendikacılara, gazetecilere ve sivil toplum kuruluşlarına karşı demokratik hak ve özgürlüklerini kullanırken müdahale etmekte çok mahir olan güvenlik kurumlarımızın, bu sarsıcı cinayetlerde nedense eli kolu bağlanmış; yetersiz kalmışlardır.

 

Aydınlara yönelik bu karanlık cinayetleri anımsatan yeni bir şüphenin fitili şimdilerde yeniden tutuşturulmaya çalışılıyor. Önceki gün gazetemiz yazarlarından Aydın Engin ve öğretim üyesi-yazar Murat Belge’ye yönelik suikast yapılacağına dair ihbar gündeme geldi. Ülkemizin iç ve dış yoğun sorunlarla boğuştuğu, iktidarın uygulama ve politikaları nedeniyle toplumun hızla kutuplaşmaya doğru gittiği günleri, karanlık plan ve emelleri açısından elverişli bir zemin olarak görenler yeniden sahneye mi çıkıyorlar?

Yoksa adı geçenler üzerinden toplumu korkutma, sindirme amacıyla yapılan bir operasyonla karşı karşıya mıyız? Bu son olayı siyasal iktidar mutlaka aydınlatmalıdır. Bilinmelidir ki, Aydın Engin ve Murat Belge’nin saçının teline gelebilecek bir zarardan, henüz vakit varken bu olayı çözmeyen, sorumlularını bulamayan yetkililer hesap vermek durumunda kalacaklardır. En son gazeteci Hrant Dink, istihbarat alınmasına ve bilinmesine karşın güvenlik güçlerinin yalnızca seyretmekle yetindiği bir sürecin sonunda göz göre göre katledilmişti. Bunu unutmadık.

Yetkililere sesleniyoruz. Derhal önlemlerinizi alın, devletin bütün olanaklarını seferber edin ve bu son olayı vahim bir sonuçla karşılaşmadan bir an önce çözün. Yazarımız Aydın Engin ve Murat Belge’ye yönelik her türlü tehdit ve şiddet amaçlı girişime karşı bu gazetenin olabilecek en sert tepkiyi vereceğinden, sorumluluğu olanların yakasına yapışacağından ve hesap soracağından kimsenin kuşkusu olmasın.

Cumhuriyet