Vergi profesörünün oğlu vergi kaçakçısı çıktı

Vergi profesörünün oğlu vergi kaçakçısı çıktı
Güncelleme:

Günlük gazetede vergi yorumları yazan bir profesörün oğlu, K.Maraş-Dubai hattını kullanıp 200 milyonluk hayali ihracat yaptı. Maliye, yazarın oğluna haciz gönderdi

Seksenli yıllara damgasını vuran hayali ihracat skandalları son dönemde yeniden hortladı. Merkezi Kahramanmaraş’ta bulunan bir tekstil firması, ünlü bir vergi profesörünün oğlunun Dubai’de bulunan şirketi ile hayali ihracat işlemi gerçekleştirdi.  Hayali ihracat skandalının boyutunun  200 milyon lirayı bulduğu tahmin ediliyor. Maliye Bakanlığı ise, haksız olarak devletten alınan iadelerin peşine düştü. Ünlü vergi hocasının oğlunun mal varlığı için de el koyma kararı çıkartıldı. Maliye Bakanlığı şimdi, 12 milyon liralık vergi alacağını tahsil etmek için, çete üyelerinin peşine düştü.


BANKALARA VE TAPUYA YAZI GİTTİ


Hayali ihracat skandalı; Kahramanmaraş Vergi İdaresi Başkanlığı’nın, ünlü vergi profesörünün oğlu O.K.’nin mal varlıklarının peşine düşmesi ile ortaya çıktı. Vergi idaresi, bankalar ve tapu başta olmak üzere ilgili birimlere gönderdiği haciz yazısında O.K.’nin, kara para ve haksız vergi idarelerinden dolayı devlete 12 milyon liralık vergi borcu bulunduğunu belirtti. O.K.’nin tüm mal varlıklarının dondurulması istendi. Yapılan araştırmada ise, O.K.’nin 12 yıldır Dubai ve Londra’da yaşadığı ve Türkiye’ye sahte pasaport ile giriş çıkış yaptığı belirlendi. Bunun üzerine inceleme genişletildi ve O.K.’nin işlemleri, babasının üzerinden mi gerçekleştirdiği araştırılmaya başlandı. Eğer, işlemlerde vergi hocası olan babanın da rolünün olduğu tespit edilirse, ünlü vergi profesörünün hapis cezası alması riski ortaya çıkacak.


USULSÜZLÜK NASIL YAPILDI


Maliye Bakanlığı müfettişleri ile MASAK uzmanlarının yaptığı incelemeye göre; Kahramamaraş merkezli tekstil şirketi, başta kot pantolon olmak üzere tekstil ürünleri üretimi yapıyor. Bu ürünler Dubai’de kurulu şirketler aracılığı ile diğer ülkelere ihraç ediliyor. İşte yapılan incelemede bu ihraç işlemlerinin fiktif olduğu belirlendi. Bu yöntemle yapılan yaklaşık 200 milyon liralık bir ihracatın hayali olduğu tahmin ediliyor. Söz konusu hayali ihracatta, profesörün oğlunun isminin de yer alması incelemenin derinleştirilmesine neden oldu. 
HÜSEYİN ÖZAY