Nasuhi Güngör'ün TRT'ye girişi yasaklandı

Nasuhi Güngör'ün TRT'ye girişi yasaklandı
Güncelleme:

TRT Haber ve Spor Dairesi Başkanlığı görevinden alınan ve hakkında soruşturma başlatılan Nasuhi Güngör’e, “AKP Davutoğlu’yla yola devam edemez” sözünden sonra darbe üstüne darbe geldi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; TRT Haber ve Spor Dairesi Başkanlığı görevinden alınan ve hakkında soruşturma başlatılan Nasuhi Güngör’e, “AKP Davutoğlu’yla yola devam edemez” sözünden sonra darbe üstüne darbe geldi. Genel Müdür Şenol Göka’nın Nasuhi Güngör’e “TRT’ye giriş yasağı” getirdiği bildirildi.

Genel Müdür Göka’nın bu kararı almadan önce, Güngör’e yakın olan Saray ve Köşk’ten de onay aldığı vurgulandı. Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç döneminde TRT’ye getirilip “Daire Başkanı” yapılan Güngör’le ilgili olarak TRT’ye yapılan bazı iş ve ihaleler konusunda soruşturma açıldı. Görevden alınan Güngör, “Genel Müdür Müşaviri” olarak pasifize edildi. Ancak hakkında disiplin soruşturması da açıldığı bildirilen Güngör’e asıl darbe, “AKP, Davutoğlu’yla yola devam edemez” sözünden sonra geldi. Genel Müdür Göka, bu söz üzerine disiplin soruşturmasını gerekçe göstererek Güngör’e işten el çektirdi.

Müşavirlik görevinden alıp iyice pasifize etti. Göka bununla yetinmeyip, TRT’ye de giriş yasağı getirttiği, maaşını düşürdüğü öğrenildi.