Nevşi Mengü:Gözaltına Almamışlar Gölgeye Almışlar

Nevşi Mengü:Gözaltına Almamışlar Gölgeye Almışlar
Güncelleme:

Nevşi Mengü:Gözaltına Almamışlar Gölgeye Almışlar

Nevşi Mengü:Gözaltına Almamışlar Gölgeye Almışlar

Şanlıurfa'da, sınırda incelemeler yaptıktan sonra gazetecilerle biraraya gelen Vali İzzettin Küçük'ün, soru soran gazetecileri gözaltına aldırması tepki çekti.
CNN Türk Ana Haber spikeri Nevşin Mengü, haberi sunduktan sonra olaya canlı yayında tepki gösterdi. Gözaltına almamışlar, niye öyle soru sordunuz demek için gölgeye almışlar. Öyle anlatıyorlar enteresan diyerek tepkisini gösterdi.
Cumhuriyet gazetesi yazarı Pınar Öğünç, Evrensel gazetesi muhabiri Hasan Akbaş, Die Welt muhabiri Deniz Yücel, Özlem Topçu gözaltına alındı. Gazeteciler, kimlik tespitleri yapıldıktan sonra serbest kaldı.

Gazetecilerin Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e sorular yönelttiği sorulardan rahatsız olan valinin ise gözaltı talimatı verdiği belirtildi.

Gazetecilerin kimlik tespitleri yapıldıktan sonra serbest bırakılacakları öğrenilmişti. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gözaltına dört gazeteci serbest bırakıldı.

Urfa Valisi’nin açıklamasının ardından gazeteci Hasan Akbaş, “Bazı Til Ebyad’lılar Akçakale’de IŞİD’liler bulunduğunu ve tedirgin olduklarını, can güvenlikleri bulunmadığını söylüyor. Bu iddiaya ilişkin bir açıklama yapar mısınız?” diye sordu.

Bunun üzerine “Bitti” diyerek soruya yanıt vermeyen Vali, polislere gazetecileri işaret ederek “alın bunları” dedi.

Polis, Hasan Akbaş, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Pınar Öğünç ile gazeteciler Özlem Topçu ve Deniz Yücel’i gözaltına aldı.

Polis gazetecileri gözaltına alırken, Valilikte basın görevlisi olarak çalışan Arif isimli kişi yüksek sesle “Böyle soru sorulmaz, bunlar ortamı geriyor” diyerek gazetecileri hedef gösterdi. Bunun üzerine sınırdaki bazı kişiler gazetecilerin üzerine yürüdü.

Gözaltına alınan gazetecilerden Evrensel gazetesi muhabiri Hasan Akbaş, Twitter’den yaptığı açıklamada “Akçakale sınır kapısında Vali bey açıklama yaptığı sırada sorduğumuz sorular beğenilmeyince TEM tarafından gözaltına alındık. Gözaltına benimle birlikte @pinarbihter Gamze Topçu ve alman basınından Deniz adlı meslektaşımız alındı” dedi.

Cumhuriyet muhabiri Ahmet Şık da Twitter’de “Urfa Valisi, Akçakale'de sorularını beğenmediği gazeteciler Die Welt muhabiri Deniz Yücel ve Cumhuriyet'ten Pınar Öğünç'ü gözaltına aldırdı” yazdı.

GAZETECİLER SERBEST

Gazetecilerden Pınar Öğünç, Twitter hesabından serbest kaldıklarını açıkladı. Pınar Öğünç
"Serbestiz. Gözaltı değil, kimlik tespitiymiş! Soru sorduğumuz için... Arayan soran herkese teşekkürler" diye tweet attı.

VİDEO 


Nevşi

\"1-20150616192220.jpg\"\"2-926.jpg\"\"4-365.jpg\"\"3-566.jpg\"\"5-227.jpg\"\"6-153.jpg\"\"7-102.jpg\"\"8-071.jpg\"