O dekan istifa etti. 'Şu bornozlu hangi beyliği temsil ediyor?' demişti

O dekan istifa etti. 'Şu bornozlu hangi beyliği temsil ediyor?' demişti
Güncelleme:

''Şu bornozlu hangi beyliği temsil ediyor?'' demişti O dekan istifa etti

''Şu bornozlu hangi beyliği temsil ediyor?'' demişti
O dekan istifa etti

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki karşılama töreninde 16 Türk devletini temsil eden askerlerden birinin kıyafetini Twitter hesabında bornoza benzeten Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları protestosu üzerine istifa etmek zorunda kaldı.

Prof. Herken, partililerden gelen tepkiler üzerine Twitter hesabından yazısını kaldırdı. Buna rağmen partililerin tepkileri dinmedi. AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kılınç, dün bir grup partili, PTT binası önünde basın açıklaması yaparak Herken'e kargo ile bornoz gönderip, eski Türk devletlerinden birine ait olan kıyafeti işaret edip, alay ettiğini iddia ederek üzüntü duyduklarını söylemişti.

Gelişmeler üzerine Prof. Dr. Herken, Twitter hesabından, özensiz hazırlanmış bir tören kıyafeti ile ilgili esprili dille twit atmasıyla başladığını ve dekanlık görevinden istifa ettiğini bildirdi. Herken, istifasını doğruladı ve yorum yapmak istemediğini söyledi. Twitlerinde yıllardır bilimsel üretim yaparak, onlarca yayın yaptığını, binlerce atıf almasına rağmen bu kadar tanınmadığını belirten Herken, kısmetinin yanlış anlaşılmayla tanınmak olduğunu açıkladı. Herken, annesine yapılan hakaretleri ise "Bu süreçte yaşlı annemle iştiyakla görüşmek isteğinde bulunan gençler oldu. Ben kendi adıma hepsini affediyorum." twitiyle tepki gösterdi. Kendisine bornoz gönderen partililer için ise "Hediye bornoz ne kadar çok olursa o kadar iyi olur. Bornozları açık artırma ile satıp, yeni psikiyatri hastanemize bağışlayacağım." twitti attı.

 

\"\"

 

\"\"

 

\"\"

\"\"