Operasyon olacak mı?

Operasyon olacak mı?
Güncelleme:

Samanyolu Haber TV'de Metin Yıkar'ın sunumuyla ekrana gelen Özel Gündem'e Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı konuk oldu.

Dumanlı, son günlerde iyiden iyiye dillendirilen "seçimden önce medyaya operasyon yapılacak" iddiaları üzerine bürokratları uyardı. 

İŞTE DUMANLI'NIN SÖZLERİ:

Bir şeffaf şekilde 50'den önceki seçimleri söylemiyorum. İyi kötü seçim yapıyoruz. Seçime 1-2 ay kalmış devlet TV'lere el koymaktan bahsediyor IQ'su düşük insanlar. Darbecilerin anayasası medya özgürlüğünü teminat altına almış. Bunlar hileli yollara başvuruyor. Medya şirketleri sıradan bir şirketmiş gibi ortada iddianame yok savcının polisin iddiasıyla hukuk dibe vurmuş buna imza atan savcı tarih boyunca ellerini yakasından kurtaramaz. İnsanlar gelirler elleriyle yakalarına yapışırlar. Kimin savcısısın sen? Partinin mi? Polit Büro mu kardeşim burası. Sovyetlerde mi kaldık, Demirperde ülkesi mi burası?

Bir şeye bir insana suç isnat edeceğin zaman dosya teşkil ettirilir savcı delillerini koyar mahkemeye verir müdafaa yapılır sonra mahkeme karar verir. Mahkeme kararı da yetmez üst mahkemede kararını verir. Orman kanunları yok bu ülkede. Anormal şartalar üzerine vatandaşların dikkatli olması lazım. Efendim ben bu medyayı susturayım. Tüm iletişim yollarını bir partinin emrine amade edeyim. 6 ay geçmiş hala billboardda duran şeyler var. Bu nasıl bir beyin yıkama taktiğidir. Gidiyorsun bir şehre falan büyüğümüz şehre teşrif edecek... Bu geçeli 3 ay olmuş. Tipik bazı ülkelerde gördüğümüz bir modeldir. Gidersin her yerde bir insanın fotoğrafı vardır. Burası Türkiye 3. 5. sınıf bir Ortadoğu ülkesi değil. Baas rejimiyle yönetilen bir ülke değil. Bu kadar demokrasinin taşlarını dağıttığınız zaman bir gün sizin de buna ihtiyacınız olur. Yargıyı ayaklar altına aldığınız zaman bir gün ihtiyacınız olur. Bunların düşünülmesi lazım.