Sabah'tan itiraf gibi övgü ! Operasyonu biliyor muydu ?

Sabah'tan itiraf gibi övgü ! Operasyonu biliyor muydu ?
Güncelleme:

SABAH, polise yönelik opearsoyunu aynı gün manşetine taşımıştı. Olayı gazetecilik başarısı olarak SABAH, bugün bununla övündü ! Bu durum \"bilgiler SABAH'a sızdırıldı mı ?\" sorusunu akla getirdi !

Bugün gazetenin birinci sayfasından gazetenin dünkü manşetinin yer aldığı küpürlü şu not yer aldı :

"Paralel Yapı'nın uyduruk Selam Örgütü soruşturmasının şok ayrınıtalarını Sabah, bir gün önce manşetine çekti. Paralelcilerin MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı örgüt üyesi olarak odağına oturtuğu soruşturmanın aslında Başbakan Erdoğan'ı da hedef aldığı bu manşetle kamuoyunun gündemine geldi.

NE OLMUŞU ?  

17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda görev alan polislere yönelik saat 01.30 sıralarında başlatılan operasyon sabah saat 05:00'e kadar sürdü. Operasyonun ayrıntılarını en iyi Hükümet'e yakın medya kuruluşları verdi.  TvNet, A Haber'in yanı sıra Yeni Şafak ve Sabah muhabirleri, sosyal medyadan operasyonun detaylarını paylaştı.

SABAH operasyona en üst düzeyde ilgilendi. Manşet haber bizzat gazetenin Haber Koordinatörü Şaban Arslan tarafından yazıldı. "Paralel Örgütün Son Darbe Girişimi" başlıklı haberde şu ayrıntılar yer aldı :"Paralel örgütün sözde Selam terör örgütünü bahane ederek Erdoğan hükümetine yönelik darbe girişimi deşifre oldu. 244 kişiyi gözaltına almak isteyen örgütün asıl hedefinin Başbakan Erdoğan olduğu anlaşıldı"

Öte yandan SABAH Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrah Şimşek'in de operasyonun başlaması ile birlikte sürekli olarak ayrıntıları içeren tweetler atması dikkati çekti. İşte o tweetlerden bazıları :

"Operasyon özel kozmik haberleşme sistemiyle yönetiliyor. Tüm şüpheliler elektronik olarak anlık yer ve sinyal tespiti ile belirleniyor"

"Net istihbarat vereyim. Selam Örgütü operasyonunda polise verilen listede, İstanbul'da toplam gözaltına alınacakların kişi sayısı 76 kişi. "

"Paralel devlete parelel operasyonu yapan emniyetçilere, sigortacı ya da öğretmen maskesiyle talimat veren sivil imamlara ne olacak ! yakında.."