Özgür Gündem: Hükümetin IŞİD'e desteğini ispatladık

Özgür Gündem: Hükümetin IŞİD'e desteğini ispatladık
Güncelleme:

Özgür Gündem gazetesi bugün manşetten yayınladığı fotoğraflarla sınırda 7 Türk askerinin iki IŞİD militanıyla samimi sohbet ettiğini ve bunun da IŞİD'e hükümet desteğini ispatladığını öne sürdü.

Özgür Gündem: Hükümetin IŞİD'e desteğini ispatladık


Özgür Gündem gazetesi bugün manşetten yayınladığı fotoğraflarla sınırda 7 Türk askerinin iki IŞİD militanıyla samimi sohbet ettiğini ve bunun da IŞİD'e hükümet desteğini ispatladığını öne sürdü.     

Özgür Gündem gazetesi bugün yayınladığı fotoğraflarla AKP hükümetinin IŞİD’e desteklerini ispat ettiğini öne sürdü.

Gazetenin yayınladığı görüntülere göre, "Zorava Tepesi yamacında görüntülenen 2 IŞİD’li sınırda 7 Türk askeriyle yarım saat görüştü, ardından el sallayıp Kobani’ye saldırdı."
Gazete söz konusu fotoğrafları manşetinden yayınlayarak şu yorumlarda bulundu:

ZORAVA RANDEVUSU


"Kobanê’ye saldıran IŞİD çetesine Türkiye’nin verdiği destek, fotoğraflarla bir kez daha kanıtlandı. DİHA’nın ulaştığı görüntülere göre, askerlerle IŞİD arasındaki görüşme, 22 Ekim 2014’te Zorava Tepesi’nin yamacında gerçekleşti.


ARABALARI ÇALIYORLAR

Görüntülerde 5 çete üyesi Kobanêlilerin arabalarını bıraktığı Türkiye sınırına geliyor. Kobanêlilerin eşyalarını yakan çeteciler, işlerine yarayan malzemeleri Kobanêlilerin arabalarına yükleyip Siftêk Köyü’ne doğru götürüyor.

SAMİMİ VEDALAŞMA

Daha sonra sınırın sıfır noktasına gelen 2 çeteci, sınıra 2 zırhlı araçla gelen askerlerle görüşüyor. Yarım saat süren görüşmenin ardından 2 IŞİD’çi askerle vedalaşıp, ayrılıyor. IŞİD’çiler sonra da Kobanê’ye saldırıyor.

Kobanê’ye saldıran IŞİD çetelerine Türkiye’nin destek vermesi fotoğraflarla bir kez daha kanıtlandı. Sınırda ellerinde silahlarla askerlerle görüşen çeteciler, Türk askerleri ile vedalaşıp yeni katliamlar yapmaya gidiyor.

DİHA’nın ulaştığı görüntülere göre, 22 Ekim 2014 tarihinde Kobanê’nin Zorava Tepesi’nin yamacında çekilen görüntülerde 5 çete üyesi Kobanêlilerin arabalarını bıraktığı Türkiye sınırına geliyor. Burada Kobanêlilerin eşyalarını yakan çeteciler, işlerine yarayan malzemeleri ise Kobanêlilerin arabalarına yükleyip, ellerinde bulundurdukları Siftêk Köyü’ne doğru götürüyor. Daha sonra sınırın sıfır noktasına gelen 2 çete üyesi, oraya gelen 2 zırhlı araçtan inen 7 asker ile görüşüyor. Yaklaşık yarım saat görüştükten sonra çeteciler askerlerle vedalaşıp, bulundukları bölgeden ayrılıyor. Sınırın sıfır noktasında eli silahlı IŞİD çeteleri ile askerler arasında nelerin konuşulduğu bilinmezken, askerler ile vedalaşıp ayrılan çeteler ise yeni bir katliam yapmaya hazırlanıyor.


İspat istediniz ispatladık

Türkiye ve uluslararası kamuoyunda sürekli gündeme gelen Türkiye’nin IŞİD’e desteğini cumhurbaşkanı, başbakan ve hükümet yetkilileri her fırsat reddetmiş ve ispat Sistemişti. 14 Ekim Salı günü partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye’nin IŞİD’e destek verdiği iddiaları konusunda elinde ispatı olan varsa getirsin, Böyle bir destek yok. Birileri yanıltmak için düzmece bir takım şeyler çıkarabilirler” demişti.

Yasak, görüntü  için mi?

IŞİD’in Türkiye sınırında cirit atması ve askerlerle görüşmesi ekranlara yansırken, Kobanê’deki çatışmaları tam karşıdan gören Pirsûs’un Medresat Tepesi yine yasaklandı. İki kez peş peşe boşaltılan Medresat Tepesi’ne dün de medya mensuplarının ve yurttaşların gitmesine izin verilmedi. Zırhlı araçların konuşlandığı tepeye giden tüm yollar askerlerce tutuldu. “Yasak olduğu” gerekçesiyle gazeteciler de tepeye alınmadı.

Canlı yayında görüntülenmişti

Bu görüntüler Türkiye’nin IŞİD çetelerine verdiği desteğin ilk kanıtı değil. Daha önce de IŞİD çetelerinin Pirsûs (Suruç) sınırının sıfır noktasından Kobanê’ye geçişleri İMC TV’nin canlı yayınında ekranlara yansımıştı. Görüntülerde dört IŞİD çetesinin sınır hattını oluşturan tren raylarının altındaki köprüden karşı tarafa geçişi yer almıştı. (özgürgündem.com.tr)