Pelikan bildirisini Cemil Barlas mı yazdı?

Pelikan bildirisini Cemil Barlas mı yazdı?
Güncelleme:

BirGün Gazetesi Yayın Danışmanı ve yazarı Barış İnce, Twitter hesabından "Reisçilerle kısa adamcılar bu pelikan bildirisi ile kavgayı ortaya saçtı ya. Barlas'ın oğlu yazdı onu ve yanında çalışan biri paylaştı" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasındaki derin çatlağı yazan "Pelikan dosyası" yazısını, A Haber'de yaptığı programlarla bilinen Cemil Barslas'ın yazdığı iddia edildi.

BirGün Gazetesi Yayın Danışmanı ve yazarı Barış İnce, Twitter hesabından "Reisçilerle kısa adamcılar bu pelikan bildirisi ile kavgayı ortaya saçtı ya. Barlas'ın oğlu yazdı onu ve yanında çalışan biri paylaştı" diye yazdı. Yazı için Cemil Barlas'ı işaret eden İnce'nin Barlas'ın yanında çalıştığını ve yazıyı paylaştığını söylediği isim ise Ekin Gün'dü.

Barış İnce şunları yazdı:

"Reisçilerle kısa adamcılar bu pelikan bildirisi ile kavgayı ortaya saçtı ya. Barlas'ın oğlu yazdı onu ve yanında çalışan biri paylaştı. Bu yanında çalışan ve tweeti atan çocuk, adı solcu adı olduğu için aklımda kaldı. Erdoğancı olmuş bu. Eskiden epey bir solcu gibiydi. Şimdi 'Reisçi' olan ve yazıyı ortaya atan bu çocuk 5 sene önce solcu gibiyken, bana ve gazeteme hakaretler ederdi. Saklamışım ben. Bu #PelikanBildirisi denen şeyi Twitter'da yayan çocuk 2012'de biz 19 Mayıs kutlu olsun yazdık diye kızmıştı. Aynı çocuk bir yıl içinde soldan sıyrılıp bizim AKP ile Feto'nun arasını bozmaya çalıştığımızı iddia etti. Beş sene önce bu 'pelikan' sol liberal iken bana da dalınca ben biraz gençtim biraz sıkıntı oluştuydu. Onları paylaşmayım şimdi. Sonra bu demokrathaber'de yürüdü, olmadı DSİP gibi oldu BirGün'de sövdü hepsi gibi, yetmedi Taraf'a yamandı. Sonra Barlas'ın oğlu işe almış. Kısa adama çakılan yazıda gazeteci dili kullanılmış. Bir yerde de reisi savunanlar diye kimi 'gazeteci' isimleri geçiyor :) Barlasın oğlu dayanamamış kendi ismini de orada geçirmiş. Sonra bu çalıştırdığı zırtapoza demiş ki bunu yay. Bu zaten Altınok geni taşır. Yani Pelikan Cemil. Ama öyle hırslı ki adını yazıda geçiriyor :) Bu arada bize küfür ederek yükselen ve onun yamağı olan çocuğun da... gerisini isteyen gönlünce tamamlar. Tüm bu pisliği Haziran/Gezi Türkiyesi temizler diye bitireyim. İyi günler."

BİLDİRİDE NE DİYORDU

John Grisham’ın filme de uyarlanan kitabından esinlenildiği belli olan “Pelikan Dosyası” adlı bir blogda Davutoğlu- Erdoğan kavgası ile ilgili çok çarpıcı bir yazı yayımlandı.

“Selam Olsun!” başlığıyla imzasız olarak yayımlanan yazıda; Erdoğan – Davutoğlu arasındaki kavgaya kendi deyimleriyle “Reis”, yani Erdoğan cephesinden bakıyor. Bunu yaparken de doğruluğu henüz bilinmeyen birçok iddiada bulunuyor.

Öte yandan bazı isimler ise yazıyı, bir süre önce AKP'nin artık Ahmet Davutoğlu ile yola devam edemeyeceğini söyleyen Nasuhi Güngör'ün yazdığını iddia etti.

Pelikan bildirisini Cemil Barlas mı yazdı? - Resim : 1
Pelikan bildirisini Cemil Barlas mı yazdı? - Resim : 2

Odatv.com