Pelikan Bildirisini kim yazmış?

Pelikan Bildirisini kim yazmış?
Güncelleme:

Erdoğancılar ile Davutoğlucular arasındaki kavga devam ediyor. Hilal Kaplan ile Yıldıray Oğur arasındaki tartışmaya Pelikan Bildirisi damga vurdu.

Erdoğancı medya ile Davutoğlucu medya arasındaki karşılık atışma dün kavgaya dönüştü. Kavga gece saatlerinde Yıldıray Oğur ile Hilal Kaplan arasında devam etti.

Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Erdoğancı Hilal Kaplan, Twitter hesabından “Karartma yaparak örtülemeyecek gerçek: Turgay Oğur FETÖ'cü 1 kaçaktır. Bunu bile söylemekten geri duranlar, hatta Turgay'ı savunanlar utansın” ifadelerini kullandı. Kaplan’ın bu tweetinin ardından kavgayı asıl başlatan ise Genç Siviller’in bildirisi oldu.

“10 YIL ÖNCESİNİN…”

Kaplan “Bildiriyi Yıldıray’la birlikte yazdığımızı sanıyordum, bana teklif eden Yıldıray idi. Meğer Turgay yazmış. İlginç bir ayrıntı…” diye yazdı. Hükümete Türkiye gazetesi yazarı, bir dönem Davutoğlu'na verdiği destekle bilinen Yıldıray Oğur ise Kaplan’a “Pelikan Bildirisi'yle bana iftira atmanız 10 yıl öncesinin bir teşekkürü müydü yoksa?” yanıtını verdi.

Pelikan Bildirisini kim yazmış? - Resim : 1

“İFTİRA ATMAKTAN BAŞKA İNSANI NE KÜÇÜLTEBİLİR”

Hilal Kaplan ise karşılık olarak “Yıldıray, abin diye 1 FETÖ’cüye sahip çıkıyorsun, yanlış yoldasın. ‘Tanırım, iyi çocuktur’ demeyeceğim. Daha küçülmeden sus bence sen” diye yazdı. Oğur ise “Yalıda oturup tanıdığın insanlara isimsiz bildirilerle iftira atmaktan başka insanı ne küçültebilir derken tehdidin geldi” yanıtını verdi.

REZİDANS-YALI KAVGASI

Erdoğancı Hilal Kaplan, Oğur’a abisi Turgay Oğur üzerinden yüklenerek “Hangi tehdit? Senin gibi rezidansta değil, İstanbul'un bir ucunda oturuyorum, bunu sen de biliyorsun. İftira attıkça FETÖ’cü abine benziyorsun” diye yazdı. Oğur’un yanıtı ise şöyle oldu:

“Pelikan Bildirisi'ni yazdığınız yalıyı kastediyorum. Yoksa o bildiride iftira attığın bir arkadaşın olarak evinizi biliyorum.”

Pelikan Bildirisini kim yazmış? - Resim : 2