Polis avukatları medyayı yalanladı

Polis avukatları medyayı yalanladı
Güncelleme:

Polislere ilişkin ‘usulsüz taltif’ iddialarına da açıklık getiren Avukat İbrahim Löklüoğlu, medya organlarında yer bulan yüksek taltif ücretlerinin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti.

Ankara’da gözaltına alınan bir grup polisin avukatlığını yapan İbrahim Löklüoğlu şöyle konuştu:

“Buradaki taltifler fahiş rakamlar değil. Dolandırıcılık yapılacak işler değil. Kime ne verilmişse onların hesaplarına giden meblağlar. Bu taltif alt memurda 50, en üst memur da 400 TL’ye çıkar. Bunlar da başarıya ve olaya göre bir, iki taltif verilir. Bunun da süresi vardır. Yılda ortalama 3 kere taltif verilir. Zaten emniyette tüm bu taltiflerin çalışan, emek veren herkese ulaşması için de gayret göstermekte ve her tarafa yayılmasına çabalamaktadır. Ancak daha ağır işlerde çalışanlara biraz daha fazla taltif verilir. Bu polisler yararına yapılan bir çalışma.”

17 polisin avukatları arasında yer alan Murat Araç da teftiş komisyonlarında bugüne kadar yüzlerce kişinin görev yaptığına dikkat çekerek, “Sadece bu 17 kişinin yaptığı işlemler mi usulsüzmüş? Bu 17 kişi nasıl seçilmiş?” sorularını sordu. Araç, Emniyet personeline verilen taltif uygulamasının 34 yıllık bir uygulama olduğunu ve dayanağının 3201 sayılı yasa olduğunu kaydetti. Avukat Araç, 2008-2012 yılları arasında toplam 684.676 personelin maaş taltifi ile ödüllendirildiğini, taltiflerin en az 2 en fazla 24 maaş olarak verildiğini ifade etti. Söz konusu tarih aralığında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli personelin yüzde 91’inin maaş taltifi ile ödüllendirildiğini söyledi.

Polis Hakları Savunucuları Derneği Başkanı Fuat Çakmak da, emniyet mensuplarına yönelik yapılan ‘usulsüz taltif’ soruşturmasına tepki göstererek meslektaşlarının aldıkları taltif üzerinden suçlanarak, yolsuzlukların üstünün örtülmeye çalışıldığını söyledi. Çakmak, “Onur ve şerefi ile çalışan emniyet mensuplarının sanki haram yiyorlarmış, sanki haksız kazanç oluşturuyorlarmış algısı oluşturarak, itibarsızlaştırmaya çalışılmaktadır.” dedi.