Polis eşine cezaevinde bir aylık görüş yasağı

Polis eşine cezaevinde bir aylık görüş yasağı
Güncelleme:

Polis eşine cezaevinde bir aylık görüş yasağı

Polis eşine cezaevinde bir aylık görüş yasağı

17-25 Aralık operasyonlarıyla Türkiye’nin en büyük yolsuzluğunu çıkardıkları için tutuklanan polislerin yakınları, her geçen gün farklı bir zulme maruz kalıyor. Eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Mesut Yılmaz’ın eşi Huri Yılmaz’a, görüş yasağı getirildi. Polis Erkan Palas’ın eşi ise film yandı gerekçesiyle fotoğraflarını alamadı.

 

22 Temmuz 2014’te yapılan sahur operasyonu kapsamında tutuklanan polislere ve ailelerine yönelik usulsüz uygulamalar bitmek bilmiyor. Yaklaşık 6 aydır Silivri Cezaevi’nde tutulan polislere yapılan zulümlere şimdi de görüş yasağı ve film bandı yandı bahanesi eklendi.

Önceki günlerde açık görüşe giden eski İstanbul İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Mesut Yılmaz’ın eşi Huri Yılmaz, hakkında bir aylık görüş yasağı olduğunu öğrendi. Daha önce çıkan bir tartışmada kullanmadığı cümlelerin tutanağa yazıldığını dile getiren Yılmaz, “Kasti bir tavır var. İnsanlardaki birikmişliğin patlaması için farklı zorluklar çıkartılıyor. Üstüne gelerek tepki vermeleri isteniyor.” dedi. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Yılmaz’ın eşi, 13 Aralık 2014 tarihinde komşusu eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı’nın kızlarını Silivri Cezaevi’ne açık görüşe götürdü. Esra Saygılı’nın hamilelik ve doğum sürecinde çocuklarını cezaevine götüren Yılmaz, çocukların içeri refakatsiz giremeyeceği cevabını aldı. Yılmaz, daha önce defalarca refakatsiz görüşme yapıldığını hatırlatarak duruma itiraz etti. Çocuklar için görüşmenin çok önemli olduğunu, içeride babalarının beklediğini söyleyen Yılmaz, görevlilere “İnsanda birazcık vicdan olmaz mı? Ben bu çocukları içeri sokmadan gitmem.” şeklinde konuştu. Görevlilerin kabul etmemesi üzerine tartışmaya devam eden Yılmaz’a tüm sorumluluğu üzerine alan bir dilekçe imzalatılarak çocukların babalarıyla görüşmelerine izin verildi.

Huri Yılmaz, bu olaydan yaklaşık bir ay sonra 10 Ocak’ta eşi Mesut Yılmaz’ı ziyaret için Silivri Cezaevi’ne gittiğinde yeni bir skandalla karşılaştı. Zira bir önceki görüşte cezaevi yetkilileriyle arasında geçen diyalogdan dolayı yetkililer tarafından 5 Ocak tarihinde cezaevi güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle tutanak tutularak hakkında bir aylık görüş yasağı getirildiğini öğrendi. Hazırlanan tutanakta kullanmadığı ancak kendisine atfedilen hakaret içerikli ifadelerin geçtiğini dile getiren Yılmaz, görüş yasağını öğrenince oldukça üzüldüğünü ifade etti. Tutanağı kabul etmediğini ve suç duyurusunda bulunacağını belirten Yılmaz, şunları kaydetti: “Tepeden gelen bir talimat var. O talimatlara göre değişiklik oluyor. Artık tepkisiz kalmak çok zor, ben de tepki verdim ama hakaret etmedim. Ciddi bir zulüm yapma gayretindeler. Zaten insanlar suçsuz yere içeride, bir de görüş engeli çıkarıyorlar. Görevlilerin bazıları gözlerini kaçırıyor, çünkü haksız olduklarını biliyorlar.”

Film yandı deyip fotoğrafları vermiyorlar

Bir başka hukuksuzluk da polis Erkan Palas’ın eşi Ayşe Palas’a yapıldı. Palas, açık görüş sırasında cezaevi fotoğrafçısı tarafından çekilen aile fotoğraflarının ‘film yandı’ gerekçesiyle kendilerine verilmediğini söyledi. Fotoğrafların bilinçli bir şekilde verilmediğini düşünen Palas, “Hatıralarımıza el konuluyor. Eşlerimizin fotoğrafından bile korkuyorlar. Özel fotoğraflarımıza bu şekilde el koymaya hakları yok.” dedi. Yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan eşinin iki kez fotoğrafını alabildiğini dile getiren Palas, “Eşimin iş yoğunluğundan dolayı tek bir aile fotoğrafımız bile yok. İlk kez Silivri Cezaevi’nde eşim, oğlum ve ben fotoğraf çekilebilmiştik, onu da vermediler.” diye konuştu. Terör örgütü üyelerinin fotoğraflarının büyük salonlara asıldığını ancak kendilerine aile fotoğraflarının bile verilmediğini vurgulayan Palas, şöyle devam etti: “Türkiye’de maalesef teröre fırsat vermemek için gece gündüz çalışanların fotoğraflarına el konuluyor ama terör örgütü elebaşının fotoğrafları salonlara asılıyor.