Polisten gazetecilere biber gazla müdahale

Polisten gazetecilere biber gazla müdahale
Güncelleme:

Cumhuriyet GYY Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Bürosu önüne yürümek isteyen gazetecilere polis müdahale etti.

ANKARA BÜROSU ÖNÜNDEKİ EYLEMDEN SONRA GAZLI MÜDAHALE

Basın açıklamasından sonra gazetecilar Atatürk Bulvarı üzerinedr Çankaya Belediyesi'nin önünü gitmek istediler. Oradan Çankaya Belediyesi'nin tahsis ettiği araçlarla Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Bürosu'na gideceklerdi. Ancak polis, gazetecilerin Atatürk Bulvarı'nı geçisine izin vermedi ve grubun ısrar etmesi üzerine kalkan, jop ve gaz sıkarak gazetecilere müdahale ektti. Polisin gaz attağı grubun arasında CHP'li milletvekilleri de vardı.

İSTANBUL'DA EYLEM SÜRÜYOR

İki gazetecinin tutuklanmasından sonra Cumhuriyet Gazetesi önünde toplanan gazeteciler destek eylemi düzenledi. Burada kısa bir konuşma yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, " Bu Can’a takılmış bir şeref madalyasıdır. Gurur duyuyoruz. Canın herkese selamı var" diye konuştu. Dilek Dündar, açıklamasının ardından alkışlar eşliğinde gazete binasına girdi.