Popülerliğini hiçbir zaman yitirmeyen bölüm: İktisat

Popülerliğini hiçbir zaman yitirmeyen bölüm: İktisat
Güncelleme:

Süleyman Şah Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Macit iktisat bölümünün en çok tercih edilen bölümlerin başında geldiğini söyledi.

İstanbul’un dünyanın önemli finans merkezlerinden biri olmaya aday olduğu bir ortamda iktisat eğitimi almış bireylerin önemi daha da arttırdığına işaret eden Süleyman Şah Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Macit Süleyman Şah Üniversitesi’nde verilen iktisat eğitiminin detaylarını şu şekilde anlatıyor: “İstanbul’un finans merkezi olması ile birlikte iktisat bölümü olarak uluslararası ekonomilerin ve finansal piyasaların yapısına hitap edebilecek güçlü bir iktisat programı hazırladık.  Öğrencilerimizin kendilerini çok yönlü geliştirebilmeleri için iktisat biliminin yakın etkileşim içinde olduğu işletme ve finans gibi alanlarda da ortak dersler konulmuştur.

Programın uygulanmasını sağlayacak akademik kadro ise ağırlıklı olarak yurtdışı doktora unvanına sahip öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Dünyanın en ön sıradaki iktisat programlarından biri olmayı hedefleyen iktisat bölümümüzün eğitim dili %100 İngilizcedir. Bu yönü itibariyle öğrenciler hem dünyada meydana gelen ekonomik gelişmeleri daha yakından takip edebilecek hem de yurtdışında anlaşmalı olduğumuz okullarda daha verimli bir şekilde eğitim görebileceklerdir.

İktisat mezunları ne iş yapar?

Süleyman Şah Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Macit bu konuda da şunları söyledi: “İktisat bölümünün alanı geniştir bu yüzden tam olarak şu işi yapar demek zor.  Bugün bakarsanız en tanınmış siyasetçilerin, gazetecilerin, hatta tarihçilerin çoğu iktisat kökenlidir. İktisat bölümü mezunları hem özel sektör hem de kamu sektörü olmak üzere birçok alanda istihdam edilme olanağına sahiptirler. Aslında iktisatçılar direk olarak muhasebeci ya da bankacı olarak görülür ama bir iktisatçı aynı zamanda işletmenin bütün departmanlarında çalışabilir kamu alanında da çalışabilir bu kişinin kendinin hangi alanda uzmanlaşmak istemesine bağlı.

Mezunlar bankalar, sigorta şirketleri ve diğer finansal şirketlerde, Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Maliye Bakanlığı gibi birçok kamu kuruluşunda, BDDK, SPK, Rekabet Kurumu gibi üst kurullarda çalışma olanağına sahip olabileceklerdir.” Dedi.

SÜLEYMAN Şah Üniversitesi Öğrencileri 3+2 İle ABD’ye Gidiyor

Süleyman Şah Üniversitesi öğrencilerinin 3+2 programı kapsamında yurt dışı imkânlarından faydalandığını belirten Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin EKİZ, “3+2 programı kapsamında 4 öğrencimiz St. Mary's University üniversitesine 6 öğrencimiz de Governors State University de eğitim alacak. Program kapsamında lisans eğitim son yılını bu üniversitelerde okuyacak olan öğrenciler, bi yıl daha eğitim alarak yüksek lisans diplomalarını ABD'den almış olacaklar. Yurt dışı imkânları oldukça geniş olan Süleyman Şah Üniversitesinde öğrencilerin 3+2 programının yanı sıra Erasmus+, İkili Değişim Programları ve Ortak Eğitim Programı imkanları bulunuyor.” dedi.