Rasim Ozan Kütahyalı'dan Gül'e medya göndermesi !

Rasim Ozan Kütahyalı'dan Gül'e medya göndermesi !
Güncelleme:

Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Cumhurbaşkanı Gül'e adeta ayar verdi, kendince yorumlarda bulundu. Gül'ün ne yapması ve yapmaması gerektiğini yazdı !

Abdullah Gül'ün geleceği

Yeni Türkiye'nin ve AK Parti hareketinin lideri tartışmasız olarak Recep Tayyip Erdoğan'dır. 27 Ağustos'ta AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan da Ahmet Davutoğlu olacaktır. AK Parti tabanı bu formülü coşkuyla benimsemiştir.
Davanın lideri Erdoğan ve partinin genel başkanı da Davutoğlu'dur.

***

Eğer AK Parti'nin genel başkanı Erdoğan'ın desteklediği değil de Erdoğan'a karşıt biri olursa AK Parti ortadan kalkar ve yüzde 10'un altına düşer.
Çünkü dava ortadan kalkar.

***

Yeni Genel Başkan, Erdoğan'la uyumlu ve koordineli çalışacak ve aynı zamanda müstakil bir şahsiyet olursa yani Ahmet Davutoğlu gibi biri olursa AK Parti Türkiye'yi önümüzdeki 10 yıl daha yönetmeye devam eder.

***

Abdullah Gül de Erdoğan'la uyumlu olduğu sürece Türkiye'de önemli bir siyasi aktör olmaya devam edecektir. Gül şu an genel başkanlık ve Başbakanlık için teknik olarak yarışamaz.
Çünkü Başbakan olacak kişinin milletvekili olması lazım ama Gül milletvekili değil.

***

Sayın Gül yeni kabinede Dışişleri Bakanı olabilir ve Yeni Türkiye'yi destekleyen milyonlar bundan çok mutlu olur. Gül yeni görevinde Türkiye'ye de çok yararlı olur. Fakat Gül'ün Cumhurbaşkanlığından sonra Dışişleri Bakanı olmayı kabul edeceğini zannetmiyorum. Keşke bizi yanıltsa Abdullah Bey. Makamların önemsiz olduğunu ve maksadın Yeni Türkiye'ye hizmet etmek olduğunu herkese kanıtlasa.

***

Türk siyasi hayatında kim Yeni Türkiye'nin eğilimlerine ters davrandıysa tarihin çöplüğüne gitmiştir. Abdüllatif Şener veErkan Mumcu buna en güzel örnektir. Pensilvanya ise bu modelin en son örneğidir. Yeni Türkiye'nin ruhuna savaş açan Pensilvanya yerle yeksan olmuş durumda şu an. Pensilvanya gibi dev bir imparatorluğun başındaki adam bile bugün itibarsız bir konuma düştü. Abdullah Gül'ün bu yakın geçmişi çok iyi tahlil edeceğini düşünüyorum.

***

Aydın DoğanTurgay Ciner ve Pensilvanya medyasının desteğiyle hiçbir yere gelinemez.
Abdullah Gül Yeni Türkiye çatısı altından ayrılmadıkça Türkiye ve AK Parti için gerekli ve çok önemli bir isimdir. Tek korkumuz Abdullah Gül'ün yanlış kişilerle ve gruplarla ittifaka girerek intihar etme ihtimalidir.