Nokta Dergisi 8 Yıl Sonra Yeniden YAYINDA

Nokta Dergisi 8 Yıl Sonra Yeniden YAYINDA
Güncelleme:

Nokta Dergisi 8 Yıl Sonra Yeniden YAYINDA

Nokta Dergisi 8 Yıl Sonra Yeniden YAYINDA
Türkiye'nin dergicilik tarihine damga vuran Nokta Dergisi 8 yıl aradan sonra yeniden yayında... Klasik dergi formatının dışında yayın yapacak derginin temel ilkesi "özgürlük" ve "vicdan"
Ele aldığı konular itibariyle Türkiye dergiciliğinde bir dönüm noktası olan Nokta dergisi, 8 yıl sonra yeniden raflardaki yerini aldı.

AKP SEÇİM SONRASI GÜNEYDOĞU'DA SAVAŞA MI HAZIRLANIYOR?

Nokta dergisi ilk sayısında AKP'nin 7 Haziran seçimleri sonrası için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaptığı yığınağı yazdı. TOMA, fişek ve gaz bombası alımlarının 625 milyon lirayı bulduğu belirtilen dergide yılın ilk 4 ayında yapılan alımın geçen yılın aynı dönemine görei yüzde 700 arttığı bilgisine yer verildi.

8 YIL ÖNCE DARBE GÜNLÜKLERİNİ YAYINLAMIŞTI

Ercan Arıklı yönetiminde kapaklarıyla Türkiye'de tabu sayılan pek çok konuyu tartışmaya açan Nokta, Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen ‘Darbe Günlükleri’ni yayımlamasının ardından Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş’ün peş peşe uğradığı soruşturmalar ve yaşanan baskın olayları nedeniyle yayın hayatına son vermişti.

Gezi Parkı protestoları ve 17 Aralık gibi süreçlerden sonra işten atılan gazetecileri bir araya getiren NOKTA'nın bir yayın yönetmeni de bulunmayacak.

KLASİK DERGİ FORMATINDA OLMAYACAK

Derginin kadrosunda şimdilik yazar da düşünülmüyor. Nokta, klasik dergi formatında olmayacak. Haber içeriğiyle birlikte karikatüre vereceği önemle de okuyucuların dikkatini çekmeyi hedefliyor.

TEMEL İLKESİ "ÖZGÜRLÜK" VE "VİCDAN" OLACAK

Nokta Dergisi, temel ilkelerini “özgürlük" ve "vicdan" olarak belirledi. Dergi Türkiye'de haksızlığa uğrayan tüm kesimlere sayfalarını açacak.

Ayrıca dergi www.derginokta.com adresinden de internet haber portalını hayata geçirecek.

Derginin ilk sayısının kapağı şöyle:

İşte 8 yıl sonra yayın hayatına yeniden dönen Nokta Dergisi'nin ilk Editör yazısı;

Kürt Hareketinin siyasi alanda son bir yıldır gösterdiği başarı, Türkiye’yi silahların gömülebileceği noktaya taşıdı ilk kez.

Tüfekler hala omuzlarda. HDP’nin başarısı, düz ovada siyaset günlerinin müjdecisi olarak önümüzde.

Çözüm Süreci’nde masanın diğer tarafında oturan AKP, Kürt Hareketi’nin siyasi yükselişini pozitif karşılaması gerekirken tersini yaptı.
90’lı yılların generallerinin “Kürt sorunu yoktur” çizgisine Erdoğan’ın demir atmasıyla, Hükümetin ve bürokrasinin Çözüm Süreci’ndeki tutumu radikal biçimde değişti.

İçişleri Bakanlığı, tamamı şehir merkezlerinde kullanılacak nitelikte Cumhuriyet Tarihi’nin en büyük mühimmat, savunma, saldırı araçları alımını yaptı.

Güneydoğu illerine özel yüzlerce yeni TOMA, zırhlı iş makineleri, onbinlerce gaz bombası, sülüsyonlar vs….

İhale kanununun etrafından dolaşılması nedeniyle kimsenin öğrenemediği “çok gizli” alımların izine Ertuğrul Erbaş ulaştı.

Katmerciler firmasının Borsa’ya gönderdiği yeni TOMA siparişi bilgisi, Ertuğrul için önemli bir ipucu oldu. Bilginin izini süren Ertuğrul; Güneydoğu illerine özel, teslim tarihleri seçime göre ayarlanmış 650 milyon liralık savunma alımı dosyasını bütün boyutlarıyla ortaya çıkardı.

Silahların gömülmesine bu kadar yaklaşmışken, Güneydoğu’da savaş değil Demirtaş konuşulurken; Hükümetin bir savaş hazırlığı içerisinde olduğunu kapak dosyamızda tüm detaylarıyla okuyacaksınız.

Tabuları yıkan Ercan Arıklı’nın Nokta’sı yeniden karşınızda. Son dört yıldır sistematik biçimde işsiz bırakılan Türkiye’nin başarılı gazetecileri biraraya geldik ve Nokta’yı tekrar raflara gönderdik. Ercan abinin deyimiyle

“geri döndük bebeğim”…

Cevheri Güven

\"\"