Sabah'ın haberine yalanlama geldi

Sabah'ın haberine yalanlama geldi
Güncelleme:

Sabah'ta yer alan 'Paralel Konsey' başlıklı habere Zaman Gazetesi'nden ve Fethullah Gülen'in avukatından yalanlama geldi.

İŞTE ZAMANIN HABERİ:

17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra hükümet gazetelerinin Hizmet Hareketi’ne yönelik karalama kampanyası cinnet haline dönüştü.

 Yandaş gazetelerden Sabah, dün yine skandal bir iftiraya imza attı. Gazetenin ‘İşte paralelin komuta konseyi’ başlığıyla verdiği haberinde, masum insanlara yönelik soruşturma için sahte delil üretme amacına matuf iftiralar sıralandı. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yıllardır talebesi ve arkadaşı olan kişiler, bir örgüt gibi gösterilerek algı oluşturulmaya çalışıldı. Ancak bu kara propaganda yapılırken somut bilgilerden ziyade muhabirin hayal gücü çalıştırıldı. İftira ve mesnetsiz ithamlarla dolu habere, Hocaefendi’nin avukatı Nurullah Albayrak tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Albayrak, dikkatlerin başka yerlere çekilerek ülkenin gerçek problemi olan terör ve yolsuzluk konularının gündemden uzaklaştırılmak istendiğini vurguladı. ‘Paralel paranoyası’ ile sivil toplumun sindirilmek ve yok edilmek istendiğine dikkat çekti. Albayrak’ın açıklaması şöyle:

HABER, HAYAL MAHSULÜ BİR KURGUDAN İBARET:

20 Ekim 2014 tarihli Sabah gazetesinde, ‘paralel konsey’ başlığı ile verilen haber, gerçek dışı ve hayal mahsulü bir kurgudan ibarettir. Gerçeği yansıtmayan bu tür iddiaları gündeme getirenlerin asıl amacı, dikkatleri başka yerlere çekerek ülkenin gerçek problemi olan terör ve yolsuzluk gündeminden uzaklaştırmaktır. Uzun bir süredir, güçlü bir medya propagandası ve ahlak tanımaz bir strateji ile sürdürülen ‘paralel paranoyası’ ile, toplumda entelektüel ve mali açıdan özgür, muktedirlere karşı da müstağni sivil toplum organizasyonları sindirilmek ve yok edilmek istenmektedir.

HİZMET’İN DÜŞMAN İLAN EDİLMESİNİ MİLLETİN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ:

Terör örgütlerini eleştiremeyen hatta mazur ve makul görenlerin, tamamen yasal bir şekilde faaliyetlerini yürüten sivil toplum organizasyonlarını düşman ilan etmesini ve Milli Güvenlik Kurulu gündemine alınmak istenmesini milletimizin engin vicdanına havale ediyoruz. Müvekkilim Sayın Fethullah Gülen, ‘İnsanlığa hizmet etmekten başka bir gayemiz, sevgiden başka da bir sermayemiz yok.’ diyerek yaşama idealini ifade etmekte, Camia olarak anılan sivil toplum organizasyonu da milli, manevi ve insani değerleri ikame etmek ve bu değerleri tüm dünyada anlatmak amacı ile hareket etmektedir.

CAMİA’YA GÖNÜL VERENLERE ÖRGÜT DENİLMESİ İNSAFSIZLIK:

Haberde isimlerine yer verilen ve müvekkilim Sayın Fethullah Gülen ile elli yıllık talebelik, hocalık ve arkadaşlık içerisinde bulunan bazı isimlerin illegal bir yapı içerisinde gösterilmek istenmesi de en masum ifadesiyle insafsızlıktır. Müvekkilim hiçbir zaman hukuka aykırı bir eylem içerisinde olmadığı gibi camia mensupları hakkındaki ‘paralel devlet’ ve ‘örgüt mensubu olma’ gibi iddia, itham ve iftiralar da kabul edilemez. Müvekkilime yönelik hukuka aykırı isnat ve iftiraların sorumluları hakkında her türlü cezai ve hukuki başvurular yapılacaktır.”