Salih Tuna'dan Gülay Göktürk'e destek!

Salih Tuna'dan Gülay Göktürk'e destek!
Güncelleme:

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Salih Tuna, Gülay Göktürk için köşesinden bir imza başlattı.

Bugün Salih Tuna da Gülay Göktürk'le ilgili bir yazı yazdı ve "Gülay Göktürk vicdandır" dedi.
Salih Tuna, Gülay Göktürk'ün tekrar yazmaya başlaması için köşesinden bir imza kampanyası başlattı ve "İlk imzayı da haliyle ben atıyorum. Buyrun gerisi gelsin…" dedi.
Tuna'nın yazısında ilgili bölüm şöyle:

GÜLAY GÖKTÜRK VİCDANDIR

Gülay Göktürk'ün Akşam gazetesinden ayrılmak zorunda bırakılması öyle unutulacak sıradan bir olay değildir, adeta kanayan bir yaradır.
Viran olası hanede evlad ü iyal olmasa, sırf bunu protesto etmek için yazmayı bırakırdım.
O derece yaralandım.
Gülay Göktürk her şeyden evvel “vicdani bir eşiktir,” bu eşik yaralandı.
28 Şubat sürecinin en ceberut günlerindeki başörtüsü zulmüne karşıGülay Hanım'ın, “Gidemeyenlerin Ülkesi” çığlığı bir efsanedir.
Yine, AK Parti'ye 7 Haziran öncesi ve sonrasında kurulan tuzağa karşı, “Erdoğan AK Parti'nin ruhudur,” diyerek karşı çıkmış ve şu unutulmaz satırlara imza atmıştır: “Hem içte hem de dışta Erdoğan'ın tek hedef haline getirilmesinin anlamını iyi okumalıyız: AK Parti'den liderinin kellesini isteyenler, aslında AK Parti'yi AK Parti yapan ruhu istiyorlar. O ruhu ele geçirip öldürebilirlerse, AK Parti'nin 'tehlike' olmaktan çıkacağını, renksiz - kokusuz- ruhsuz bir politik hareket haline geleceğini, dünya müesses nizamı tarafından ehlileştirilip kontrole alınabileceğini biliyorlar çünkü.”
Tek tesellimiz, Gülay Hanım'ın yazmayı bırakmasına neden olan nobranlığa karşı Sabah Grubu'nun yaptığı tekliftir.
Ah keşke Sabah'ta veya Yeni Şafak'ta yazmaya başlasa. Zira, onun yazmadığı bir ülkede bütün yazılar eksik kalmış demektir.
Gülay Göktürk'ün tekrar yazmaya başlaması için izninizle şuracıkta imza kampanyası başlatıyorum. İlk imzayı da haliyle ben atıyorum. Buyrun gerisi gelsin…