Samanyolu'ndan Digiturk açıklaması

Samanyolu'ndan Digiturk açıklaması
Güncelleme:

S Haber GYYMetin Yıkar, \"Mahkeme kararı ile bile böyle bir şey yapamaz. Biz de hakkımızı savunacağız\" dedi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu da ugyulamanın hukuksuz olduğunu ifade eden bir açıklama yaptı.

'HAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ'
Digiturk’un yayından kaldırdığı 7 kanaldan biri olan Samanyolu Haber’in (S Haber) Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, kararın yanlı ve yanlış olduğunu söyledi. Yıkar, "Digiturk’ten bir savcı talebi ile platformdan çıkarıldığımız belirtiliyor. Ama ne avukatlarımıza ne de yöneticilerimize bu kararın, uygulamanın hangi maddeye dayanarak yapıldığına dair bildirimde bulunulmadı. Savcı böyle bir uygulamada bulunamaz, mahkeme kararı ile bile böyle bir şey yapamaz. Biz de mahkemelerde, Anayasa Mahkemesi’nde, Avrupa’da, dünyanın neresinde olursa olsun hukuki haklarımızı savunacağız." dedi.


'SÖZLEŞME TEK TARAFLI YENİLENEMEZ'

Digiturk'ün 7 kanalı yayından kaldırmasına tüketici dernekleri tepki gösterdi. Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Haşmet Atahan, karar ile halkın haber alma hakkının önlendiğini vurguladı.tüketici olarak tek Digiturk’u kullanıyor, haberleri buradan takip ediyor olabilirim. Benim bu kararıma binaen tüm medya kurumlarını takip etme, haber alma hakkım var. Yani sözleşmeden ötürü Digiturk’un böyle bir operasyona gitmesi, kimi kanalları takip etme hakkımı elimden alması anlaşılır değil. Benim veri ve haber alma hakkım engelleniyor. Benim iletişim özgürlüğüm sınırlanıyor, hakkım ihlal ediliyor.” ifadelerini kullandı.