Polisler tahliye talep edince savcı ‘Pardon filmini izlediniz mi’ dedi

Polisler tahliye talep edince savcı ‘Pardon filmini izlediniz mi’ dedi
Güncelleme:

Sahur operasyonu ile gözaltına alınıp tutuklanan polislerden 9’unun hiçbir evrakta imzasının olmadığı üç ay sonra ortaya çıkınca serbest bırakıldı. Benzer durumda olan diğer polisler de tahliye talep edince savcı ‘Pardon filmini izlediniz mi’ karşılığını

Algı operasyonunda bir skandal daha

Sahur operasyonu ile gözaltına alınıp tutuklanan polislerden 9’unun hiçbir evrakta imzasının olmadığı üç ay sonra ortaya çıkınca serbest bırakıldı. Benzer durumda olan diğer polisler de tahliye talep edince savcı ‘Pardon filmini izlediniz mi’ karşılığını verdi.
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasından sonra cadı avına maruz kalan polislere yönelik algı operasyonlarında tutuklanan bazı polislerin hiçbir evrakta imzaları olmadığı anlaşılınca üç ay sonra serbest bırakıldılar.

Bugün gazetesinden Bilal Şahin'in haberin egöre, 14 dalgada gözaltına alınan 376 polisten 46’sı halen tutuklu. Çöken algı operasyonlarında yaşanan trajikomik olaylar filmleri aratmıyor. Üç ay boşu boşuna tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan polislerin durumu benzer bir hikayeyi konu alan ünlü ‘Pardon’ filmini hatırlattı.

Resmi evrakta sahtecilik iddiasıyla tutuklanan ve cezaevine gönderilen polislerden 9’unun hiçbir evrakta imzasının olmadığı ortaya çıktı. Hiçbir belgede imzası bulunmayan 9 polis üç ay sonra serbest bırakıldı.

Benzer durumdaki diğer polisler tahliye talebinde bulununca savcının ilginç tepkisiyle karşılaştı. Silivri’de tutuklu bulunan İstanbul İstihbarat Şube eski Müdür Yardımcısı Mesut Yılmaz ifade sırasında savcının kendilerine ‘pardon’ filmini izleyip izlemediğini sorduğunu iddia etti.

KEYFİ UYGULAMALAR

22 Temmuz sahur operasyonunda Yılmaz, Silivri cezaevinden ailesine gönderdiği mektupta, tutuklu polislerin savcının keyfi uygulaması nedeniyle serbest bırakılmadığını savundu. Yılmaz Silivri’den iki farklı zamanda serbest bırakılan 9 meslektaşının serbest bırakılma gerekçesinin ‘Pardon’ filmini aratmayacak gerekçelerle dolu olduğunu belirtti.

DELİLSİZ TUTUKLAMA

Tutuklu polislerden Ali Fuat Altıntaş, Erhan Körtek, Şahin Akdeniz ve Abdülkadir Ağır 25 Ekim’de serbest bırakılmışlardı. Tahliye kararında polislerin resmî belgede sahtecilik ve casusluk suçlamalarından tutuklandıklarını ancak mevcut delil durumunun bu suçlardan tutuklu kalmalarına imkan vermediği belirtildi. 7 Kasım’da 5 polis daha tahliye oldu.

SAVCI SORMUŞTU

Yılmaz mektubunda şunları anlattı: “Tutuklanma gerekçesi 3 kişinin ‘resmi evrakta sahtecilik’ 3 ay sonra ortada imza attıkları bir evrak olmadığını Sulh Ceza Hakimi anlıyor!!! 3 ay boşuna yatmışlar PARDON! Bir de ‘aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesinin’ tutuklanma gerekçesi olamayacağına hükmetmiş Sulh Ceza Hakimi. Eee 3 ay neden yattı bu kardeşlerimiz o zaman!!! PARDON! Ki kaydedilen veriler nerede diyoruz, cevap yok” çünkü o kayıtlar yok. Hepsi yasal süresi sonunda ispatlı imha edilmiş. Savcı sorguda bana demişti zaten: ‘Pardon filmini seyrettiniz mi’ diye. Evet canlı olarak seyrediyoruz.”

Suçsuz yere 6 yıl yattı

Mert Baykal'ın yönettiği Pardon filmi gerçek bir hikayeden alınmıştı. Çekimleri Sinop Cezaevinde yapılan filmde rastgele gözaltına alınan üç kişiye sorguları sırasında çeşitli suçlar işkenceyle ‘itiraf’ ettirilir. Cezaevine giren üç arkadaş gerçek sanıkların 6 yıl sonra yakalanıp suçlarını itiraf etmesiyle salıverilir. 6 yıl 3 ay sonunda gerçeği anlayan ve suçsuz olduklarını anlayan devlet sadece 'PARDON' demekle yetinir.(bugun.com.tr)