Saray TV gerçekten kurulacak mı?

Saray TV gerçekten kurulacak mı?
Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Cumhurbaşkanı için televizyon kanalı kurulacağı ve adının da 'Saray TV' olacağı iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Erdem, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Saray'dan 24 saat yayın yapacak olan kanalın, bir aya kadar yayın hayatına başlayacağına dair iddiaların olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanı için televizyon kanalı kurulacağı ve 24 saat kesintisiz yayın yapacağı iddiaları doğru mudur? Kanalın adı 'Saray TV' mi olacaktır?

Saray TV için kaç canlı yayın aracı alacaktır? Araçların fiyatları nedir? Kanalın bütçesi örtünü ödenekten ve TRT bütçesinden mi karşılanacaktır?

Saray TV kanalının yönetimine hangi isimler getirilecektir? Cumhurbaşkanının 'Gönlümde yatan bir parti var', 'Burada dürüstlüğün sembolü her zaman, daha önce mensubu olduğum partim olmuştur' beyanları dikkate alındığında, Saray TV'de de yine iktidarınızın propagandası mı yapılacaktır?

Saray TV, RTÜK denetiminde olacak mıdır yoksa Cumhurbaşkanının cezai ehliyetinin olmasından dolayı ilgili kanal da denetimden muaf mı tutulacaktır?

İktidarınıza ve özellikle Cumhurbaşkanına yandaşlıkta sınır tanımayan onlarca TV kanalı varken, hangi gerekçelerle böyle bir kanalın kurulması istenmektedir? Saray TV'nin yayın hayatına başlaması, iktidarınızca milyonlarca lira kaynak aktarılan diğer yandaş kanalların izlenme oranlarını düşürmeyecek midir?"