Şehit polis, öğretmen olarak atanamadığı için polisliği seçmiş

Şehit polis, öğretmen olarak atanamadığı için polisliği seçmiş
Güncelleme:

Şehit polis, öğretmen olarak atanamadığı için polisliği seçmiş

Şehit polis, öğretmen olarak atanamadığı için polisliği seçmiş

İstanbul'da canlı bomba saldırısında şehit olan polis memuru Kenan Kumaş'ın (29) Trabzon'daki babaocağında yas var. Acı haber ile sarsılan genç polisin anne ve babası ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Fizik öğretmenliği mezunu olan genç polisin atanamadığı için polislik mesleğini seçtiği öğrenildi.

Bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Kenan Kumaş'ın, acı haberi akşam saatlerinde Bahçecik Mahallesi'ndeki İnce Apartmanı'nda oturan ailesine verildi. Kumaş ailesinin oturduğu ev acı haber ile matem yerine döndü. Genç polisin şehadet haberi üzerine yakınları babaevine Türk bayrakları astı. Acı haberi alan yakınları ile mahalle sakinleri de şehit polisin anne ve babasının evine akın etti, ailenin acısana ortak olmaya çalıştı. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan şehidin babası Ahmet Kumaş ile bazı yakınları daha sonra İstanbul'a hareket etti.

"ATANAMAYINCA POLİSLİĞİ SEÇMİŞ"

Trabzon'un Tonya İlçesi İskenderli Mahallesi nüfusuna kayıtlı ve 2 yıllık evli olan polis memuru Kenan Kumaş'ın, 2 ay önce bir kız çocuğunun doğduğu öğrenildi. Memleketini çok seven genç polisin çocuğunun doğum yerinin Trabzon olmasını istediği için eşini doğumdan önce memleketine gönderdiği ve doğumun burada gerçekleştiği belirtildi.

Üniversite eğitimini fizik öğretmenliğinde tamamlayan genç polisin, öğretmen olarak atanamadığı için polis mesleğini seçtiği belirtildi. Kumaş, üniversiteyi bitirdikten sonra da 2-3 yıl özel dershanelerde öğretmenlik yapmış.

Şehit polisin yakın akrabalarından Şenol İnci, "Kendisiyle en son bebeğin doğumunda burada görüştük. Çocuğunun nüfusunda Trabzon yazsın diye özellikle doğum yeri olarak burayı seçti. Üniversite fizik öğretmenliği okudu. Birkaç yıl özel dershanelerde öğretmenlik yaptı. Ama ataması olmadığı için polisliği tercih etti." dedi.

Acılarının çok büyük olduğunu ifade eden İnci, teröre lanet okudu: "Milletimizin başı sağ olsun. Şu İstiklal Marşı ve Türk bayrağından rahatsız olanlara da yazıklar olsun. Yazıklar olsun onlara ki rahat bir nefes alıyorlar. Lanet olsun onlara. Terörün memleketi olmaz, terör sadece lanetlenir."